Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 11 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Game of Thrones veroorzaakt run op varkenslever

Fans van de hitserie Game of Thrones doen er alles aan om zich te verplaatsen in hun favoriete personages. Zelfs als dat betekent dat ze op een dieet van varkenslever en ossenstaart moeten.

Bij de Britse supermarktketen Morrisons zien ze de verkoop van ‘Middeleeuwse’ producten namelijk behoorlijk stijgen. Koploper is varkenslever, waar maar liefst 105% meer van wordt verkocht. Ook ossenlever (94%) en ossenstaart (77%) doen het behoorlijk goed.

Botten

Naast de dierlijke ingewanden zijn ook botten en hit. De supermarkt verkocht 88 duizend pakken runderbotten en 54 duizend pakken lamsbotten. En dat allemaal om hetzelfde te eten als de personages uit Game of Thrones.

Aanbod

“Ook al speelt het verhaal zich honderden jaren geleden af, het laat zien dat Engeland een groot aanbod aan voedsel had”, vertelt Peter Williams, ontwikkelingschef bij Morrisons. “Men maakte toen al veel verschillende gerechten van een heel dier.”

Lees ook: Game of Thrones nog leuker in parodie Game of Phones

Delicatessen

De supermarkt is dan ook blij dat de serie mensen aanspoort dit soort producten te kopen. “Het is geweldig dat het programma mensen aanspoort om de eeuwenoude delicatessen van Engeland te proeven”, aldus een tevreden Williams tegen The Mirror.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Game of Thrones veroorzaakt run op varkenslever
Sluiten