Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 6 mei 2015 / 10:55 uur

Deze week in de bioscoop

Zes nieuwe films die in de week van 7 mei in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

Those Who Feel The Fire Burning

Documentaire over een onderwerp dat nauw aansluit bij de actualiteit: het uitzichtloze leven van vluchtelingen die grote risico’s nemen om Europa binnen te komen. Velen komen vast te zitten aan de rand van Europa en worden vanwege complexe Europese wetgevingen tegengehouden verder te reizen.

Big Game

Met budget van 8,5 miljoen euro duurste Finse productie ooit over een tiener die kampeert in de bossen en die de Amerikaanse president moet redden als Air Force One vlakbij zijn kampeerplek neergeschoten wordt. De president wordt gespeeld door Samuel L. Jackson.

Child 44

Een idealistische overheidsfunctionaris neemt de beslissing een reeks kindermoorden te onderzoeken. De staat wil daar niets van weten en degradeert hem. Vervolgens wordt hij ook nog verbannen, waarop hij besluit de zaak in zijn eentje verder te onderzoeken. Met Tom Hardy, Gary Oldman en Noomi Rapace.

The Dark Horse

Waargebeurd verhaal van Genesis Potini, die tot zijn dood in 2011 vocht voor de toekomst van achtergestelde kinderen.Ondanks zijn bipolaire stoornis leerde hij ze schaken en voor hun eigen kansen vechten. Film won dit jaar de Publieksprijs op het IFFR.

Get Hard

Als de steenrijke hedgefondsmanager James King (Will Ferrell) wegens fraude wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf in San Quentin, wendt hij zich wanhopig tot Darnell Lewis (Kevin Hart). Hij wil dat die hem voorbereidt op het leven achter de tralies.

Far From The Madding Crowd

Film van Thomas Vinterberg (Jagten, Festen) over de mooie en eigenzinnige Bathsheba Everden (Mulligan) en de drie totaal verschillende mannen in haar leven: Gabriel Oak (Schoenaerts), een schapenhouder die gefascineerd is door haar halsstarrigheid; Frank Troy (Sturridge), een knappe en roekeloze sergeant; en William Boldwood (Sheen), een rijke, oudere vrijgezel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Deze week in de bioscoop
Sluiten