Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 27 mei 2015 / 11:00 uur

Dancefestivals: behalve leuk ook goed voor economie

Met een bezoek aan een festivals als Mysteryland of The Flying Dutch beleef je niet alleen een leuke dag, je boost er volgens een onderzoek van het ING Economisch Bureau ook de economie mee. Nóg een reden om deze zomer één van de vele festivals te bezoeken, dus.

Elke week een volle Arena

Met al ‘onze’ dj’s die de hitlijsten domineren en gemiddeld 170 dancefestivals per jaar, is de Nederlandse dance-industrie van steeds groter economisch belang. Onze dance-industrie is goed voor 1 op de 14 banen in de creatieve bedrijfstak. Festivals vormen binnen deze industrie de grootste inkomstenbron. Per festival besteedt een bezoeker gemiddeld 140 euro en per jaar trekt Nederland zo’n 2,7 miljoen bezoekers, wat gelijk staat aan een jaar lang, elke week een uitverkochte Amsterdam Arena. Reken maar uit. Als dat de rest van dit jaar zo doorgaat, verdient Nederland hiermee ongeveer evenveel als aan de kledingindustrie.

Kassa

De dj’s zelf profiteren uiteraard ook van de polulariteit van de dancescene. Het inkomen van de top 10 best betaalde dj’s is in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Zet die stijging zo door, dan verdienen deze dj’s binnen twee jaar meer dan de topvoetballers.

Lees ook: Hardwell 9 keer genomineerd voor Dance Music Awards
Lees ook: Frans Bauer Parkpopverrassing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dancefestivals: behalve leuk ook goed voor economie
Sluiten