Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 21 mei 2015 / 12:47 uur

20 jaar Guus Meeuwis: van toen tot nu

Guus Meeuwis staat zondag in de fameuze Royal Albert Hall in Londen om te vieren dat hij 20 jaar in het artiestenvak zit. Vrijdag vliegt hij er vast heen. In zijn koffer zit in ieder geval zijn zondagse outfit, want de zanger gaat ‘strak in pak’. ”Het is wel de Royal Albert Hall. Daar ga je niet in je jeans naartoe’’, zei hij onlangs in de ochtendshow van 3FM.

Retourtje Londen en een concertkaartje

In het kader van zijn 20-jarig jubileum maakte Guus zijn agenda leeg om die vervolgens te vullen met dingen die hij altijd al eens wilde doen, niet voor mogelijk had gehouden, of simpelweg te druk voor was. Optreden in de Royal Albert Hall, waar grootheden als Frank Sinatra, The Beatles en Adele hebben gestaan, was één van die grote dromen. ”Het is niet heel vanzelfsprekend om daar als Nederlandstalige zanger te gaan staan”, zegt hij op zijn website. Maar gelukkig voor Guus zijn er genoeg Nederlandse fans die voor het concert wel een tripje naar Londen over hebben. Het concert was in één dag uitverkocht.

Transformatie

Voor iedereen die de zanger met het ‘studentikoze imago’ in smoking moet missen tijdens zijn concert in het statige muziekgebouw, hebben wij de mooiste foto’s van Guus in pak van de afgelopen 20 jaar verzameld. Kun je gelijk de transformatie zien die hij heeft doorgemaakt.

1995

Foto: ANP

1998

Foto: ANP KIPPA

2002

Foto: ANP KIPPA

2005

Foto: Brunopress

2008

Guus en zijn vrouw Valérie. / Foto: Brunopress

2010

Foto: Robin Utrecht. | ANP

2013

Foto: Robin Utrecht. | ANP

2015

Foto: Brunopress

Jeans

En oké, vooruit. Omdat de casual look nu eenmaal wel een beetje Guus’ handelsmerk is, kan een foto daarvan ook niet ontbreken.

Toen

1995

Foto: ANP

1998

Foto: ANP

Nu

Lees ook: Kenny B schrijft nieuwe single Guus Meeuwis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
20 jaar Guus Meeuwis: van toen tot nu
Sluiten