Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 9 apr 2015 / 08:05 uur

Verjonging NPO valt verkeerd bij baas Omroep MAX

Omroepbaas Jan Slagter van ouderenomroep MAX is boos op de raad van bestuur van de NPO. De raad wil namelijk NPO 1, 2 en 3 verjongen, omdat het publiek van de tv-zenders sneller vergrijst dan de bevolking van Nederland.

"De ouderen worden ervoor gestraft dat ze naar de publieke omroep kijken”, zegt Slagter in De Telegraaf. Hij denkt dat hij straks zijn taak niet meer kan uitvoeren, aangezien MAX zich juist richt op de vijftigplussers. Slagter vindt dat uit de plannen van de NPO een enorme minachting spreekt voor de kijkers van de ouderenomroep.

LEES OOK: Omroep MAX in beroep tegen boete Heel Holland Bakt

Ook vindt hij het raar dat de pers al is geïnformeerd, aangezien de gesprekken met de raad van bestuur nog lopen. Hij voelt zich dan ook niet serieus genomen. Toch is Slagter niet tegen verjonging. Hij zegt voor verandering en vernieuwing te zijn, maar denkt dat als je jongeren wilt bereiken, je ze op moet zoeken waar ze zijn en dat is volgens hem niet bij NPO 1, 2 of 3.

"We spelen in een stadion zonder publiek. Mijn kinderen kijken ook niet naar de NPO, maar naar YouTube en weet ik wat allemaal”, aldus Slagter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verjonging NPO valt verkeerd bij baas Omroep MAX
Sluiten