Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 6 apr 2015 / 13:00 uur

Veel (naakte) stelletjes in tweede Adam zkt. Eva

Het eerste seizoen van Adam zkt. Eva heeft geen bruiloften of baby’s opgeleverd, maar vanaf dinsdagavond wordt het liefdesexperiment voortgezet met een twist. ‘’We waren benieuwd wat er zou gebeuren als liefde in de meest pure vorm zich in meervoud aandient’’, vertelt presentatrice Nicolette Kluijver. ‘’Wat er dan precies gebeurt kan ik natuurlijk niet zeggen, maar in ieder geval veel meer dan vorig seizoen.’’

Zoektocht vervolgen

In dit nieuwe seizoen van het RTL5-programma, waarin kandidaten poedelnaakt op date gaan op een onbewoond eiland, is er een speciaal eiland voor de afgevallen Adams en Eva’s. In plaats van op het vliegtuig naar huis te stappen na een ‘mismatch’, kunnen niet gekozen kandidaten hier hun zoektocht naar liefde vervolgen. ‘’En dat heeft aardig wat stelletjes opgeleverd’’, aldus een enthousiaste Kluijver.

Lees ook: Tweeling voor Nicolette Kluijver.

Zelf zei Kluijver overigens ten tijde van het eerste seizoen al dat ze niet aan een dergelijk programma mee zou doen. Ze is in de tussentijd niet van gedachten veranderd. ‘’Ik vind daten en verliefd worden al iets heel persoonlijks. Laat staan in je nakie. Dat lijkt me op televisie nogal confronterend.’’
De presentatrice van onder andere Try Before You Die en Spuiten en Slikken vindt dat ze al vaak genoeg over haar eigen grenzen heen is gegaan. ‘’Van mij hoeft dat niet op deze manier nog eens.’’

Grenzen verleggen

Daten in je blote kont is dus niet voor iedereen weggelegd, maar aan aanmeldingen geen gebrek. ‘’Mensen weten inmiddels wat ze kunnen verwachten en willen kennelijk toch het avontuur aangaan. Het is voor de deelnemers een manier om hun grenzen te verleggen en voor sommigen zelfs om over hun onzekerheid heen te komen. De kans om te daten op een prachtig eiland krijg je bovendien niet meer. ‘’

Lastige vraag

Kluijver vertelt dat een kandidaat zelfs is toegejuicht door haar ouders om mee te doen. Of ze haar eigen kinderen hierin ook zou aanmoedigen weet ze niet. ‘’Het zou raar zijn als ik, die alles wel een keer geprobeerd heeft, daar niet voor open zou staan. Maar ik vind het een lastige vraag. Gelukkig heb ik nog heel wat jaren om daar over na te denken.’’

Adam zkt. Eva is vanaf dinsdag 7 april om 20.30 uur te zien op RTL5.

De trailer van vorig seizoen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel (naakte) stelletjes in tweede Adam zkt. Eva
Sluiten