Metro
Metro Entertainment 18 apr 2015 / 19:35 uur

‘Nederland mist Beatrix niet’

De Nederlandse bevolking is zo tevreden met het optreden van koning Willem-Alexander dat zijn moeder, prinses Beatrix, niet gemist wordt als koningin. Dat blijkt uit onderzoek van RTL.

Geen gemis

Slechts 28 procent van de ondervraagden zegt Beatrix als koningin te missen. 93 procent vindt dat Willem-Alexander aan de verwachtingen voldoet of die zelfs overtreft. Wel zou hij te veel verdienen en te veel aan de verbouwing van paleizen spenderen.

Lees ook: Maxima: Mobiel bankieren in strijd tegen armoede

Koningin Máxima blijft het sympathiekste lid van het koningshuis. Ruim de helft van de ondervraagden (54 procent) vindt haar het aardigst. De koning volgt met twaalf procent op ruime afstand en prinses Beatrix staat derde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nederland mist Beatrix niet’
Sluiten