Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 2 apr 2015 / 11:40 uur

MAX in beroep tegen boete Heel Holland Bakt

Omroepbaas Jan Slagter van MAX is het niet eens met de boete die hij moet betalen voor het verkopen van Heel Holland Bakt-producten. Het Commissariaat voor de Media legde MAX woensdag een boete van 162.000 euro op omdat de omroep Albert Heijn en Bol.com in staat stelde geld te verdienen aan producten van het populaire tv-programma. Slagter liet donderdag aan de NOS weten dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

hoge boete

Hij noemt de boete ‘buitenproportioneel hoog’. Ook heeft de uitspraak van het commissariaat volgens hem gevolgen voor het aankopen van toekomstige programma’s. "Als je bij ieder contract met een programmaproducent de merchandiserechten moet kopen, dan worden programma’s tienduizenden euro’s duurder."

Albert Heijn

In september vorig jaar uitte de MAX-directeur zijn ongenoegen over de handelwijze van Albert Heijn. "Wij hebben hier niets mee te maken en we verdienen er ook niks aan. De BBC buit nu ons succes uit en daar baal ik van", zei hij tegen De Telegraaf.

Volgens het commissariaat heeft de omroep het zogenoemde dienstbaarheidsverbod overtreden. Dat houdt in dat de publieke omroep niet dienstbaar mag zijn aan winst van derden.

Lees ook: Forse boete voor Heel Holland Bakt

Reageer op artikel:
MAX in beroep tegen boete Heel Holland Bakt
Sluiten