Metro
Metro Entertainment 6 apr 2015 / 10:55 uur

Fast & Furious 7 breekt records in ons land

Fast & Furious 7 breekt ook in Nederland in het openingsweekends records. Het zevende deel heeft in vier dagen tijd de beste opening van de reeks op zijn naam gezet. Dat blijkt Tweede Paasdag uit de weekendcijfers van de bioscopen.

2,7 miljoen euro

Fast & Furious 7 trok in het eerste weekend ruim 300.000 bezoekers en bracht bijna 2,7 miljoen euro op. Daarmee staat de film in de top 3 van beste openingen in Nederland ooit. Op de eerste plaats staat nog steeds het vorige deel uit de Bond-serie, Skyfall. Tot nu toe had het zesde deel de beste opening van de reeks op zijn naam staan.

Lees ook: Pathé heeft beste Goede Vrijdag ooit.

In de Verenigde Staten verpulverde Furious 7 het record voor de beste opening in april ooit, met een opbrengst van 143,6 miljoen dollar. In het zevende deel worden de racers uit de serie bedreigd door de broer van de grote schurk uit het vorige deel (Jason Statham). In de film is een waardig afscheid gevonden voor Brian O’Connor, het personage dat Paul Walker in zes van de zeven delen vertolkte.

Paul Walker

Walker overleed in december 2013 op 40-jarige leeftijd door een auto-ongeluk. De film zou oorspronkelijk in de zomer van 2014 uitkomen, maar na het wegvallen van de hoofdrolspeler moest het script worden herschreven. Voor de noodzakelijk opnames die nog ontbraken, gebruikten de makers zijn twee broers als ‘body doubles’. Ook werd er oud, ongebruikt materiaal uit eerdere delen gebruikt.

Ook recensenten zijn erg enthousiast over het zevende deel. Hoofdrolspeler Vin Diesel heeft al verklapt dat er een achtste deel komt, dat zich grotendeels in New York gaat afspelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fast & Furious 7 breekt records in ons land
Sluiten