Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 apr 2015 / 11:05 uur

Dennis van de Ven: Er komt nog meer van ons aan

Samen met Jeroen van Koningsbrugge spat Dennis van de Ven vanaf dit weekend niet alleen in politieserie Smeris van het scherm, maar ook in de nieuwe spelshow Lekker Nederlands op SBS6. Als het aan de grappenmaker zelf ligt, komt daar snel nog meer bij.

In Lekker Nederlands voorzie je samen met Jeroen van Koningsbrugge en Nick & Simon oude hits van een nieuwe tekst. Het belooft een doldwaas spektakel te worden. Past dat bij jou, zo’n setting?

„Toen het format op mijn bureau kwam, dacht ik meteen: dit is een heel leuk idee. Elke week schrijven we nieuwe teksten voor vier bestaande liedjes. Een extra liedje verzinnen we ter plekke in de uitzending. Dan gaat het er soms op een roast-achtige wijze aan toe met harde grappen. En ik moet zeggen: dit is wel een van de leukste dingen die ik tot nu toe heb gedaan."

Jeroen was vorige week nogal veel in het nieuws rond het uitbrengen van zijn The Passion-hit Wit Licht. Is het voor dit programma wel goed geregeld als jullie een nummer uit zouden willen brengen?

„Dat is een goeie vraag. Daar hebben we het nog niet concreet over gehad, maar het zou tot de mogelijkheden kunnen behoren. Ik zou zelfs al een nummer weten wat ik graag uit zou brengen! We hebben een Nederlandse tekst gemaakt op Move Like Jagger van Maroon 5 en Christina Aguilera. Het liedje heet Het voelt zo lekker en dat zou de mensen wel eens aan kunnen gaan spreken.

LEES OOK: Jeroen van Koningsbrugge te gast op Symphonica In Rosso

Mocht het niet lukken: er komt sowieso nieuw materiaal van jullie aan op een nieuwe plaat van Jurk! Kan je daar al iets over zeggen?

Het moet sowieso een plaat zijn die verder gaat dan de vorige twee albums. Nog persoonlijker. De vorige twee albums kwamen ook tot stand met in het achterhoofd de theatershow, waarbij we langs twaalf hele diverse liedjes wilden reizen, waaromheen we dan de sketches schreven. Nu moeten de liedjes op zichzelf gewoon krachtig en onontkoombaar zijn. Het gaat misschien wel (Z)onderjurk heten, jurk maar dan afgepeld to the bone.

Vanaf dit weekend zijn jullie met Smeris erbij twee avonden op televisie. Komt daar nog een avond bij?

Er komt inderdaad nog een programma van ons aan. Ik kan er helaas nog weinig over zeggen, maar de opnames gaan binnenkort beginnen. Dan zullen we misschien zelfs drie avonden in de week op tv zijn."

LEES OOK: Jeroen van Koningsbrugge ook in tweede seizoen van Smeris

En Smeris is verkocht aan het buitenland. Gaan jullie daar nog een ’rol’ in spelen?

Dat is wel de bedoeling, want wij staan op de aftiteling als creative producers. Maar vooralsnog is voor mij de kogel pas echt door de kerk als er in het buitenland ook daadwerkelijk gedraaid gaat worden. Ze hebben nu alleen nog maar de scripts aangekocht en daar kunnen we mee doen wat ze willen. Wat wel zeker is, is dat de serie te zien zal zijn op MHZ Networks, een Amerikaanse zender waar Amerikanen Europese series in de originele taal met ondertiteling kunnen bekijken."

Betekent deze ontwikkeling nou dat er sowieso een derde seizoen komt van Smeris?

„Een film of derde seizoen gaat er hoe dan ook komen. We zijn al begonnen met indienen, maar dat we het sowieso gaan doen staat vast. Desnoods via een andere route!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dennis van de Ven: Er komt nog meer van ons aan
Sluiten