Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 10 apr 2015 / 09:21 uur

BZV: Jullie zijn zelf allemaal geil!, vindt Geert

Grote kans dat je op maandagmorgen op het werk bij de koffieautomaat nog even de perikelen uit Boer Zoekt Vrouw bespreekt. De BZV-deskundigen van Metronieuws.nl deden dat deze reeks op zondagavond, direct na de uitzending. Vandaag het hele team: Klaas Boomsma, Constance van Amstel, Mario Wisse en Erik Jonk.

Over en uit

Jan en Rianne: een stel. Bertie en Esther: een stel. Geert en Hetty: twijfelachtig gedoe. Tom en Rimke: over en uit. Theo en Nancy: het wordt maar niks. Dat maakten we zondagavond op na máánden Boer Zoekt Vrouw. En daar vinden wij wat van.

Erik: Mensen, door alle ‘comoosie’ en krantenkoppen wordt onze deskundigheid in twijfel getrokken. Door de boeren zelf! Wat denken ze wel!

Klaas: Boerengelul. BZV zit hier een beetje kunstmatig het slagingspercentage hoog te houden. Er zijn eigenlijk maar 2 koppels die het nog doen. De rest is vaag en dat wordt helemaal niks niet nooit wat. Ons houden ze niet voor de gek.

Harkaanval

Constance: Nou… ik had wel een klein beetje meelij met onze Geert, hoor. Hij had zelfs bijna iemand met een hark aangevallen. Op zijn eigen erf! Maar goed, wie of wat was de grootste verrassing van deze aflevering?

Erik: Gert-Jan, die eigenlijk niet meedeed door zijn schamele twee brieven. Ik ben in shock dat hij die stoot Anita aan de haak geslagen heeft als eerste vriendinnetje. Ik denk dat er morgen een hashtag #geilegertjan bestaat. Nog meer?

Mario: Dat mijn naamgenoot de varkensboer bijna een halve non aan de haak heeft geslagen. En dat die geweldige Janko een gezellige vriendin heeft. Het is Doutzen Kroes niet, maar alla.

Vreemde sujetten

Klaas: Ik krijg wel eens het idee dat die afgevallen boeren succesvoller in de liefde zijn dan de tv-boeren. Echt de allervreemdste sujetten komen nog aan de liefde. Wat vinden jullie van die sideshow?

Erik: Ik vond dat een mooie aanvulling, want met de vijf ‘echte boeren’ was ik op Theo na wel klaar. Maar wat een ellende bij Theo. ‘Nog niet 100 procent een stel’, zegt ie. ‘Waardevolle vriendschap’, vult Nancy weer lekker aan. Treurnis alom!

Constance: Ik word droevig als ik aan Theo en Nancy denk. Want: waarom? Ze doen net of ze een relatie met elkaar móeten krijgen. Alsof ze hun volledig uitgebluste huwelijk van 27 jaar willen redden voor de kinderen. Echt. Waarom?

Mario: Nancy denkt dat Theo tussen het melken en mesten door zijn smartphone uit zijn overall vist om te sms’en of whatsappen. Maar die man weet toch helemaal niet hoe dat werkt! En dan dat geneuzel van boer Tom…

Lees ook: BZV-koffieautomaat, deel 9.

Lees ook: BZV-koffieautomaat, deel 10.

Klaas: Ergerlijk. Ronduit ergerlijk. Als je na twee maanden nog steeds niks voelt bij een mooie, leuke vrouw als Rimke, moet je kappen met je gezeur en gewoon zeggen: klaar, het is niks geworden. Maar nee, hoor. Tom blijft maar door miezeren. Ga de kroeg in, regel een Noord-Hollandse en doe wat aan je bindingsangst. Grow some balls, Tom!

Erik: Nog wat over Geert. Ik vond zijn stelling mooi. Dat als we hem alleen al hitsig en geil vinden bij wat gezoen, we allemaal geil zijn met kerst en oud en nieuw. Punt voor Geert!

Billen pakken

Constance: Nou, punt voor Geert? Ik sta m’n vrienden niet allemaal vol op de mond te zoenen met oud en nieuw, of stevig bij de billen te pakken. Mochten ze willen, tsss! Hé, maar Bertie is dus totally in love hè? Hoe leuk? En wat ook leuk is: de oranje jas mag blijven van Esther. Ze mag er zelfs oranje crocks bij aan. Echte liefde!

Mario: Ik vind dat verhaal van die Esther nog steeds vreemd. Opeens lesbisch worden en de hele tijd alles maar geweldig vinden. Het kan mijn wat cynische wereldbeeld zijn, maar ik heb er geen goed gevoel bij. Maar met Bertie gaat het goed. Het lijkt wel een ander mens geworden.

Klaas: Bertie staat in bloei als linde in de lente. Prachtig. Maar ik ben het eens qua Esther. Ik vermoed dat ze onvoorspelbaar is. Dat ze over een maand ineens met gepakte koffers bij Bertie in de keuken staat. Ik vertrouw het niet. Ziet iemand een van die kwakkelrelaties nog opbloeien?

Erik: Nee, niet echt. Geert en Hetty misschien. Waarmee ik toch wil stellen dat ik de vorige week met Klaas afgesloten weddenschap (2 echte boerenliefdes) glansrijk gewonnen heb. Kom maar op met die boerenkool, Klaas. Ik vond het toch een mooi seizoen, al was het maar door de woorden van boer Jan op Texel: ‘Het plankie in de douche raakt steeds voller’.

Mario: Weet je wat ik grappig vond? Dat Bertie wel ‘a touch of Geert’ zou hebben gewild tijdens de logeerweek. Kan ongetwijfeld alsnog geregeld worden. Op Geert na waren het saaie boeren. Maar niet amusant saai. Ik neem nog een zwarte koffie.

Klaas: We hebben ons weer lekker kunnen vergapen aan de boeren. Maar toch, ik vond het een kloteseizoen, ik kan er niets anders van maken. Volgend jaar beter!

Eind goed, al goed

Constance: We vonden het dit jaar wat sneu, droef, treurig en ingewikkeld. Wat ik niet begrijp is dat Hetty Geert wil veranderen. Die man is 65. IJdele hoop. Maar wat ik fijn vind, is dat we dit seizoen afsluiten met een klassiekertje. Jan die in Rianne de vrouw heeft gevonden die een varkenslapje voor hem braadt. Iemand die er voor hem is als hij ’s avonds uit de stal komt. Boer zocht vrouw, boer vond vrouw!

Nog één keer dan, omdat het zo leuk was, het voorstellen van de boeren op Lucky TV:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BZV: Jullie zijn zelf allemaal geil!, vindt Geert
Sluiten