Bianca Brasser
Bianca Brasser Entertainment 3 mrt 2015

Thuisblijven voor tv zo passé, behalve voor WIDM?

Thuisblijven voor je favoriete tv-progamma is anno 2015 zo passé. Behalve dan voor Wie is de Mol? Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber. Het overgrote merendeel (70 procent) van de 1000 ondervraagde Nederlanders geeft aan nooit thuis te blijven om een tv-programma te zien. In plaats daarvan kijken ze liever later via een on demanddienst zoals Uitzending Gemist of wordt er vooral via Netflix ‘tv gekeken’.

Wie is de Mol?

De mensen die wel thuisblijven voor een tv-programma, doen dat voor een programma in het bijzonder: Wie Is De Mol? Ruim 20 procent van de thuisblijvers schakelt om half negen op donderdagavond over op dit programma. Boer Zoekt Vrouw staat met 9 procent op een tweede plaats in de lijst waarvoor mensen thuis blijven, gevolgd door Studio Sport (8 procent).

Noorden

Programma’s kijken via tablet of laptop vinden ze in het Noorden over het algemeen maar niks. Geen enkele noordeling zegt dit liever te doen dan ‘gewooon’ naar de tv kijken. Terwijl 17 procent van de respondenten in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wel de voorkeur geeft aan een laptop of tablet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Thuisblijven voor tv zo passé, behalve voor WIDM?
Sluiten