Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 10 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Sterren verzekeren hun benen, kont en… sperma

Niemand kijkt er raar van op als je een auto-, inboedel- of arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit. Iets vreemdere blikken krijg je als je een lichaamsdeel laat verzekeren. Voor wereldsterren zijn verzekerde lichaamsdelen echter heel normaal. Zo zou Taylor Swift voor een kleine 37 miljoen euro (40 miljoen dollar) haar benen willen indekken tegen enige schade waardoor ze niet zou kunnen optreden. Dat meldt althans The National Enquirer dinsdag. De volgende sterren beschikken ook over deze Hollywoodversie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. De een nog opmerkelijker dan de ander.

Benen

Mariah Carey spant de kroon met haar voor 1 miljard(!) dollar verzekerde benen. Dat maakt de 40 miljoen dollar waarvoor Swift haar benen wil verzekeren een lachertje. Om nog maar te zwijgen over de voor 2 miljoen dollar verzekerde benen van topmodel Heidi Klum en de voor 1 miljoen verzekerde benen van Rihanna. Zelfs profvoetballer Christiano Ronaldo, wiens benen toch van vrij groot belang zijn voor zijn carrière, heeft deze ledematen voor ‘slechts’ 206 miljoen euro laten verzekeren.

Billen

Als we het hebben over verzekerde lichaamsdelen, mag Jennifer Lopez’ achterwerk niet achterblijven. Jenny from the Block liet naar verluidt haar billen verzekeren voor 300 miljoen dollar. Dat kan trouwens ook 27 miljoen of 50 miljoen dollar zijn. Verschillende bronnen melden verschillende bedragen. Wat het bedrag ook mag zijn, de waarde van haar derrière zou een hoop bedelende zwervers van een kopje koffie kunnen voorzien. Ook Kim Kardashian en Kylie Minogue hebben hun kont laten verzekeren. Zij deden dit voor respectievelijk 21 miljoen en 5 miljoen dollar.

Borsten

Madonna en Dolly Parton zijn van voren kennelijk beter bedeeld dan van achteren. Zij lieten namelijk hun borsten verzekeren. Madonna voor 3 miljoen dollar en Dolly voor 2 miljoen. Insure what yo’ mama gave ya.

Of gewoon alles

Voormalig James Bond-acteur Daniel Graig deed er nog een schepje bovenop en liet zijn hele lichaam verzekeren, omdat hij alle stunts voor de films zelf deed. Zijn (best goed gevormde) lichaam is 9,5 miljoen dollar waard.

Lees ook: Taylor Swift populairste artiest ter wereld

Toppunt

Toch kan het nog gekker. Zo heeft actrice Julia Robers letterlijk een ‘million dollar smile’. Of eigenlijk een 30 million dollar smile, om precies te zijn. Maar de echte, absolute, meest opmerkelijke verzekering – we saved the best for last – is die van jaren ’80 rockster David Lee Roth. Hij verzekerde zijn sperma voor 1 miljoen dollar, voor het geval hij ooit een groupie zou bezwangeren.

Ook nederlanders

Niet alleen wereldsterren doen aan dit soort verzekeringen. De Nederlandse pianist Wibi Soerjadi bijvoorbeeld, assureerde zijn handen voor het in deze context relatief lage bedrag van 450 duizend euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sterren verzekeren hun benen, kont en… sperma
Sluiten