Metro
Metro Entertainment 9 mrt 2015 / 11:15 uur

Sam Smith was slachtoffer van homogeweld

Sam Smith was naar eigen zeggen in zijn jeugd slachtoffer van homogeweld. De zanger heeft onthuld dat hij verbaal en fysiek werd aangevallen door homofoben.

Roze oordopjes

“Nadat ik naar Londen was verhuisd, werd ik na werktijd op de terugweg in mijn nek geslagen. Dit was zeker een geval van homogeweld”, vertelt Sam Smith in The Sun. ”Ik was luid aan het bellen met roze oordopjes in, ik denk dat het vrij duidelijk was dat ik homo was.”

Lees ook: Jonge homo maakt horrorrit in taxi in Amsterdam

Uitgescholden

De zanger kwam op elfjarige leeftijd uit de kast en hoewel dat door vrienden en familie werd geaccepteerd, kreeg hij wel problemen op school. De Stay With Me-zanger vertelt regelmatig te zijn uitgescholden door jongens van een andere school. ”Ik herinner me dat ze steeds als een razende tekeer gingen als ik op weg naar het treinstation was. Het was erg vernederend, hoewel ik wist dat deze mensen erg dom waren en ongeschoold. Ik voelde me rot als ik met vrienden naar het station liep."

Serieus probleem

Sam praat openlijk over zijn verleden in de hoop dat hij zijn beroemdheid kan gebruiken om jonge homo’s te helpen. Bovendien wil hij ervoor waarschuwen dat homofoob gedrag nog steeds een serieus probleem is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sam Smith was slachtoffer van homogeweld
Sluiten