Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 4 mrt 2015 / 05:47 uur

Robin Wright vond Kevin Spacey regisseren ‘doodeng’

Robin Wright vond het doodeng om haar collega Kevin Spacey regieaanwijzingen te geven toen zij tijdens de opnames van House of Cards plaatsnam op de regisseursstoel. Dat vertelt de actrice in een interview met Metro.

"Ik vond het doodeng om hem te regisseren. Want weet je, even tussen ons, maar er valt bij hem gewoon niet zo heel veel te regisseren. Hij weet gewoon wat hij moet doen en hoe hij dat moet doen. Gelukkig weet ik uit eigen ervaring dat we ook als ervaren acteurs die regie vaak toch wel nodig hebben. Hij dus ook en daarom was het zo fijn dat hij mij die ruimte wel gaf."

LEES OOK: ‘Doug Stamper’ vond geheim dragen zwaar

In het vorige, tweede seizoen van de Netflix original House of Cards regisseerde Wright al een aflevering van House of Cards, maar voor het derde seizoen nam de actrice maar liefst twee keer plaats op de regisseursstoel van de successerie waarin ze zelf de rol van first lady Claire Underwood speelt. En het regisseren bevalt de actrice (48) wel.

Les op de set

"Ik vind het heerlijk om bij House of Cards te regisseren. Ik ken iedereen en iedereen kent mij, dat helpt ook. Ik krijg bovendien les op de set van onder meer onze eigen cameraman, die na jaren in de filmbusiness nu voor tv is gaan werken." Het leukste aan achter in plaats van voor de camera staan, vindt Wright het samenwerken met de groep. "Dat elk deel van de de mensen op de set samenwerkt tot wat jullie zien. Dat iedereen ’s morgens samenkomt, ideeën pitcht en dat dan iets wordt. Het geeft me zoveel plezier dat mensen met jou iets willen maken. Dat voelt zo goed.", klinkt het enthousiast.

LEES OOK: Nederland telt bijna miljoen Netflix-abonnees

Het werken Spacey noemt Wright, nu ze wat verder is als regisseur, zelfs ‘een cadeautje’. "Hij was zo lief voor me. En daardoor was ik ook minder bang. Een acteur weet zijn tekst, maar als de regisseur het anders wil hebben, dan moet de acteur daar in mee. Dat lukt alleen als je van de regisseur goede aanwijzingen krijgt. Kevin heeft dan aan een woord genoeg. Prachtig om te zien." Hopelijk zijn andere acteurs dat in de toekomst ook want er zijn op dit moment plannen om binnenkort zelfs een paar films te gaan regisseren. "Heel spannend!”, lacht Wright.

Het derde seizoen van House of Cards is nu te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Robin Wright vond Kevin Spacey regisseren ‘doodeng’
Sluiten