Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 4 mrt 2015 / 05:46 uur

House of Cards ‘Doug Stamper’: Geheim was zwaar

In de trailer was Doug Stamper niet te zien en ook in de eerste recensies van House of Cards’ derde seizoen kwam zijn naam niet voor. Toch duikt acteur Michael Kelly in ‘Chapter 27’ gewoon weer op als ‘chief of staff’ Doug Stamper. Voor kijkers een absolute verrassing aangezien hij in de laatste aflevering van seizoen 2 voor dood in het bos lag, nadat zijn hoofd met een steen tot moes leek te zijn geslagen.

Liegen

„Een jaar lang mijn mond houden was heel lastig. Alleen mijn vrouw, ouders en een paar vrienden wisten dat ik terug zou keren”, vertelt Kelly aan Metro tijdens een interview over de succesvolle Netflix original. „Ik ben gewoon geen leugenaar, ik haat liegen. En om dan recht in het gezicht van mensen te zeggen dat je inderdaad uit de serie bent geschreven, is echt heel zwaar!”

LEES OOK: Pussy Riot heeft bijrol in House of Cards 3

Toch verkeerde de acteur (45) afgelopen jaar zelf ook even in onzekerheid. Hij twijfelde of hij er niet toch was uitgezet door schrijver Beau Willimon. „Tegen mij hadden ze gezegd: ‘Nee, je bent niet dood, het is alleen een cliffhanger. Wie goed kijkt, ziet je ademen.’ Ik had zelf het eindresultaat nog niet gezien, toen mijn vader me verontrust opbelde. Hij zei: ‘Je moeder en ik hebben het gezien. Ik weet het niet, maar je ziet er echt heel dood uit.’ Vlak daarna begonnen de eerste journalisten te schrijven dat ik niet terug zou keren in seizoen 3, en duurde het ook nog eens heel lang voor de makers mij belden voor contractbesprekingen. Ik dacht: ze zullen zich toch niet bedacht hebben?”

Tv-business

Gelukkig kreeg Kelly toch een telefoontje en is Stamper gewoon weer van de partij in seizoen 3. En dat is maar goed ook, want House of Cards is niet zomaar een baan gebleken voor de acteur. Het heeft deuren geopend die anders gesloten waren gebleven. „Iedereen kijkt House of Cards. Niet alleen gewone mensen, maar ook mensen uit de tv-business. Ik word opeens veel meer gevraagd voor andere, grote rollen dan voorheen.”

LEES OOK: Datum Orange is the new black 3 bekend

Komend jaar is hij bijvoorbeeld naast Keira Knightley en House of Cards-collega Robin Wright te zien in de film Everest en filmt hij op dit moment met Julia Roberts en Nicole Kidman voor het drama The Secret in their eyes. Of Michael ook weer van de partij is in het volgende seizoen van House of Cards, is officieel nog niet bekend. De vierde reeks is namelijk nog niet aangekondigd, maar als het zover komt dan is denkt hij er wel weer bij te zijn. „Ik wil natuurlijk niks verklappen over het einde van seizoen 3, maar ik denk niet dat ze me nog een keer vermoorden, toch? Zoiets kunnen ze me gewoon niet aan doen!”, besluit hij lachend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
House of Cards ‘Doug Stamper’: Geheim was zwaar
Sluiten