Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 8 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Esmée Denters: opnieuw van niets naar iets

Youtube-ster Esmée Denters is back on track. Zaterdagavond won ze van medekandidaat Andrew Marc in de battleronde van The Voice UK. Ze is daarmee nog slechts één ronde verwijderd van de liveshows.

Hoe het begon

Het is inmiddels zo’n acht jaar geleden dat de Oosterbeekse Esmée haar eerste filmpje op Youtube zette: ‘Me Singing One In A Million by Aaliyah’. Wat volgde was een reeks korrelige webcamvideo’s van een zingende Esmée. Amper een jaar na haar eerste upload waren de video’s al meer dan 25 miljoen keer bekeken. Esmée werd een Youtube-fenomeen, terwijl dat woord nog niet eens was uitgevonden.

De rest is geschiedenis

Wat de toen nog slaapkamerzangeres waarschijnlijk stiekem hoopte, maar nooit voor mogelijk had gehouden, werd werkelijkheid. Haar succes op Youtube bleef niet onopgemerkt bij grote platenmaatschappijen. In 2007 werd ze benaderd door Tennman Records, het platenlabel van Justin Timberlake. Vanaf dan begint voor Denters het echte werk. Ze vliegt naar de Verenigde staten om de studio in te duiken en op te treden.

Bergafwaarts

Wat het begin leek van een glansrijke carrière, bleek het hoogtepunt. Ze stond in het voorprogramma van de Europese concerten van Timberlakes wereldtournee, maar wist daar volgens NRC niet te overtuigen. Ze zou ‘een technisch talent zijn dat nodig artistieke invulling behoeft’.
Terwijl in Nederland de hype rondom ‘s werelds eerste Youtube-fenomeen wegzakte, zat ze in Amerika bij Oprah op de bank om te praten over haar bijzondere succesverhaal. Helaas voor Esmée ging ook daar de storm uiteindelijk liggen. Haar debuutalbum Outta Here, dat in 2009 uitkwam, bevatte behalve de gelijknamige single geen grote hits. Het werd almaar stiller rondom de self-made Youtube-ster en zelfs op haar Youtube-account bleef het rustig.

Comeback?

In 2013 gaat ze terug naar waar ze begon: haar slaapkamer. Dit keer alleen met minder succes; het filmpje werd nauwelijks tienduizend keer bekeken. Nu probeert ze middels The Voice haar carrière opnieuw een boost te geven en tot nu toe lijkt dat te lukken. Esmée is terug in de spotlights en wordt door jurylid Rita Ora geprezen om haar vechtersmentaliteit. ,,Ik heb in het verleden succes gehad, maar soms moet je iets verliezen om de waarde ervan te begrijpen’’, zei de zangeres zaterdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Esmée Denters: opnieuw van niets naar iets
Sluiten