Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 27 mrt 2015 / 14:30 uur

Debat Tweede Kamer na drugspetitie BNN

De Tweede Kamer houdt een plenair debat naar aanleiding van de petitie ‘Eén pil teveel maakt nog geen crimineel’ van het tv-programma Spuiten en slikken. De jongerenomroep verzamelde 40.000 handtekeningen tegen het feit dat mensen een strafblad krijgen als ze te veel harddrugs op zak hebben voor eigen gebruik.

BNN-presentator Tim Hofman overhandigde de handtekeningen eind januari aan voorzitter Helma Neppérus van de Commissie van Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. Dat maakt omroep BNN vrijdag bekend.

Lees ook: Hoogleraar AMC: Sigaretten eerder harddrugs dan xtc

De omroep stoort zich eraan dat mensen die met net iets te veel drugs op zak zijn gepakt, voor jaren een strafblad krijgen. Op festivals zouden de politie en het Openbaar Ministerie de zaak meestal schikken. Als de verdachte akkoord gaat met een boete of werkstraf hoeft die het feest niet te verlaten, maar krijgt hij of zij wel een strafblad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Debat Tweede Kamer na drugspetitie BNN
Sluiten