Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 1 mrt 2015 / 16:20 uur

De leukste kinderoppassen aller tijden

Nu opvoeddeskundige Jo Frost weer een nieuw programma voor de Nederlandse televisie heeft gemaakt, leek het Metro een goed idee om het geheugen wat op te frissen en Jo’s voorgangers eens op een rijtje te zetten.

Nanny Fran

Wie kent Nanny Fran Fine niet? De joods-Amerikaanse oppas in de serie The Nanny is met haar schelle, nasale stem en de eigenschap zich overal in te willen mengen misschien wel de bekendste tv-oppas ter wereld.

Mary Poppins

De Londense kinderjuffrouw Mary Poppins is practically perfect in every way. Ze steelt met haar vliegende paraplu en tas waar ze eindeloos veel spullen uit kan toveren, de harten van alle kinderen.

The Sound of Music

Mislukt als non, krijgt Maria van moeder Overste de opdracht als gouvernante te werken voor de familie Von Trapp. Ze leert de kinderen zingen, kleedt ze in gordijnen en brengt wat vrolijkheid terug in het leven van de Von Trappjes.

Kindergarten Cop

Om een drugsdealer te vinden gaat Arnold Schwarzenegger’s personage undercover als kleuterleider. Langzaam groeit zijn liefde voor het oppassen en weet hij de kinderen uit de klas voor zich te winnen.

Twee opa’s

Opa Bol en opa Buys uit VARA’s Oppassen! letten fulltime op hun puberende kleinkinderen. De oud-burgemeester en gepensioneerde jeneverstoker hebben geregeld onenigheid, maar zijn goede vrienden en bovenal een prima oppasduo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De leukste kinderoppassen aller tijden
Sluiten