Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 8 mrt 2015
Leestijd: 4 minuten

‘BZV-koffieautomaat’: Bruine keuken vol ’emosies’

Grote kans dat je op maandagmorgen op het werk bij de koffieautomaat nog even de perikelen uit Boer Zoekt Vrouw bespreekt. De BZV-deskundigen Metronieuws.nl doen dat deze reeks op zondagavond, meteen na de uitzending. Vandaag: Klaas Boomsma en Mario Wisse.

Eén boerin (Bertie) en vier boeren (Geert, Tom, Theo en Jan) probeerden zondagavond – de één iets fanatieker dan de ander – uit te vogelen of er liefde in de lucht hangt. Bij Jan op Texel was er met de een (Rianne) een klik en met de ander (Marieke) een vonk.

Texelse Hobbit

Klaas: Een klik of een vonk, Mario, wat is er nodig voor de liefde?

Mario: Een vonk. Een klik kun je ook met de buren of de groenteboer hebben. Wat jij?

Klaas: Vonk natuurlijk, geen twijfel. Maar ik moet zeggen, hij houdt ze knap aan het lijntje, die Texelse Hobbit.

Mario: Hobbit of niet, Marieke is dolverliefd. Schattig om te zien. Eindelijk eens wat licht in dit loodzware BZV-seizoen.

Onpasselijk

Mario: Van Geert en zijn vrouwen ben ik echt onpasselijk geworden inmiddels. Een club hitsige bejaarden die uitblinkt in slechte grappen over worsten en spuitwerk. Gatver.

Klaas: Nou, en dat geschuifel in die veel te krappe slaapkamer. Ik hoef het niet te zien. Maar ik heb nog steeds geen idee voor wie die ouwe snoeperd gaat kiezen. Jij?

Mario: Ik denk dat het Hetty wordt. En krap in die slaapkamer of niet, hij dreigde het arme mens er elk moment te bespringen.

Keukentje

Mario: Wat vind jij van dat gedoe in dat keukentje bij Theo?

Klaas: Ik had zo’n medelijden met hem. Hij wil gewoon een vrouw en ineens wordt hij door twee vrouwen klemgezet in zijn eigen bruine keuken. Met plastic op tafel en een muis op het fornuis. En niemand wil ‘m. Want Nancy blijft ook niet, toch?

Mario: Ik denk van wel. Ze begreep alleen niet dat hij zo van de kaart was van dat vertrek van Ria. Moet zeggen dat ik die Theo ook wel erg emotioneel vind voor een boer.

Klaas: Die man weet niet wat m overkomt! Die heeft alleen nog maar met zijn moeder te maken gehad. Als ze een pleister op zijn knie plakte. Ineens moet ie met liefde omgaan en tranen en ’emosies’. Ik hoop maar dat ze m een beetje begeleiden bij de KRO.

Mario: Haha. En daar ken je behoorlijk last van hebbe, van ‘emosies’.

Combine

Klaas: Weet je wat ik zo frappant vind? Dat die vrouwen er nu pas achter komen dat ze meedoen met Boer Zoekt Vrouw.

Mario: Wat bedoel je?

Klaas: Ineens vinden ze het een punt dat er nog een vrouw rondloopt. Daar hebben ze ineens moeite mee: Leonie, Rianne, Catherine. Dat weet je toch?

Mario: Ze hebben er niet over nagedacht, Klaas. Ze lieten zich de afgelopen weken alleen maar leiden door hun ‘emosies’.

Klaas: ‘Emosies’, die maken het maar lastig. Daar heeft Bertie niet zo’n last van, he? Van ‘emosies’. Wist jij trouwens dat in dat stukkie Zeeland de minste neerslag van het land valt?

Mario: Dat heb ik toevallig vandaag van iemand gehoord, ja. De KRO heeft net die paar dagen per jaar dat het er van ‘s ochtends tot ‘s avonds regent uitgekozen om de zoektoch annex lijdensweg van Bertie te registreren. Geeft de treurigheid nog wat extra lading.

Klaas: Ik dacht even dat Esther met die combine over Catherine heen zou rijden. Die is echt op een missie!

Mario: Dat zou tenminste nog wat leven in de brouwerij hebben gebracht.

Klaas: En toch willen ze allebei nog Bertie hebben. Hoe kan dat?

Mario: Ik begrijp er helemaal niks van. Echt helemaal niks.

Nick en Simon

Mario: Tom gaat voor de Friese kapster kiezen, dat is overduidelijk toch?

Klaas: Ja, kan niet missen. Leuk trouwens, dat Nick en Simon op bezoek kwamen!

Mario: Haha.

Klaas: Maar goed, van mij mogen we nu wel een keer naar de keuze. Op naar de citytrips. Zou die er voor Theo nog inzitten?

Mario: Hopelijk. Ik zou hem wel eens op de Ramblas of de Champs Elysees willen zien lopen.

Klaas: Met zijn ‘emosies’. We zullen het zien, Mario. Ik ga maar eens met mijn eigen ‘emosies’ aan de gang. Onder de wol.

Mario: Prima. Als je ze maar onder de dekens houdt, die ‘emosies’ van je.

Lees ook: ‘BZV-koffieautomaat deel 5’

Lees ook: ‘BZV-koffieautomaat deel 6’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘BZV-koffieautomaat’: Bruine keuken vol ’emosies’
Sluiten