Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 24 feb 2015 / 10:55 uur

Viggo Waas solo door Mick Jagger

Cabaretier Viggo Waas acteert niet alleen in de televisieprogramma’s De Hollandse School en Gouden Bergen, maar staat ook met zijn eigen programma Cruijff & Pipo op de planken. Doordat Rolling Stones-zanger Mick Jagger de voetballiefhebber op het hart drukte vooral zijn eigen songs te maken, kwam Waas op het idee. "Tja, als Mick Jagger het zegt…", vertelt hij aan Veronica Magazine.

De cabaretier kwam de rocklegende tegen in Rotterdam en ze spraken over hun eigen projecten. "Ik ga ook af en toe solo", vertelde Jagger aan Waas. "Dan zeg ik tegen Keith en Charlie: ‘nu even niet’. Ga nou je eigen songs spelen, jongen." Advies dat volgens Waas moeilijk te negeren is.

Zijn theatershow Cruijff & Pipo gaat over zijn grote helden en grootste angsten. "Ik heb als jongetje een held willen zijn. Ik had ook veel helden, van Johan Cruijff tot Ivanhoe. Het tweede deel gaat over Pipo de Clown; hij was voor mij alles wat ik niet wilde worden", aldus Waas. "Uiteindelijk blijkt natuurlijk: je wilt Johan Cruijff zijn, maar als je goed naar jezelf kijkt, ben je Pipo de Clown."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Viggo Waas solo door Mick Jagger
Sluiten