Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 feb 2015 / 10:25 uur

Twitter kijkt De Roelvinkjes en brandt Dave af

Het gezin van volkszanger Dries Roelvink is vanaf heden elke dinsdag te zien in zijn eigen realitysoap De Roelvinkjes. In deze reeks wordt in theorie een beeld geschetst van de hele familie Roelvink, maar in de praktijk is vooral het leven van vader Dries en zoon Dave te zien. De goede bedoelingen van vrouw Honoria, ex-vrouw Lucienne en broertje Donny ten spijt: de kijker wil natuurlijk zien hoe de vermeende crimineel Dave zijn dagen vult.

LEES OOK: ‘Dave Roelvink is een lieve gozer’

En dat is gelukt: er was los van een kort introductiefilmpje van Donny, een minuutje Lucienne en wat one-liners van Honoria, vooral veel Dave te zien. Dave gaat stappen, Dave is zijn sleutels vergeten, Dave zuipt met vrienden, Dave rookt, Dave heeft een kater, Dave kijkt een seconde naar de krant waarin het meisje waarmee hij afgelopen zomer in opspraak raakte haar verhaal doet, Dave slaapt in de auto en Dave zingt een liedje.

Er keken 473.000 naar de eerste aflevering. Dat is een matige start, zeker voor een programma waar zoveel promotie rondom is geweest. Op twitter leek het echter alsof iedereen keek. En iedereen had een mening. Vooral over Dave, die eigenlijks niets goed kan doen.

Tweets

En wat verder nog ter sprake kwam:

Over het huis van de familie:

Over de sanitaire voorzieningen van de familie:

Over de hoofdrolspelers zelf:

De tanden van Dries.

Het geheel:

En meer:

En verwensingen:

Toch waren er ook mensen die het wel leuk vonden. Al waren ze in de minderheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter kijkt De Roelvinkjes en brandt Dave af
Sluiten