Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 2 feb 2015

The Passion 2015: Jim de Groot, Van Koningsbrugge

Jim de Groot mag dit jaar Jezus zijn in het KRO-succesnummer The Passion. Hij volgt in het tv-spektakel, dat vorig jaar door meer dan 3 miljoen mensen werd bekeken, 3JS-zanger Jan Dulles op.

Eerder kropen ook René van Kooten, Danny de Munk en Syb van der Ploeg in de huid van Jezus. The Passion gaat over de laatste levensuren van hun personage.

Robert ten Brink

Acteur en zanger De Groot is de zoon van Boudewijn de Groot en speelt vanaf 14 februari in de voorstelling Rent in theater M-Lab in Amsterdam.

Andere namen die maandag in de Telegraaf bekend zijn geworden: zanger Jeroen van der Boom (Petrus) en cabaretier Jeroen van Koningsbrugge (Judas). Robert ten Brink wordt dit jaar de verteller.

Lees ook: Enschede stad van The Passion.

Maria wordt gespeeld door Shirma Rouse, die in 2013 meedeed aan The Voice of Holland. Moeder ik wil bij de revue-ster Jon van Eerd zou de rol krijgen van Pontius Pilatus.

Enschede is de stad waar The Passion op 2 april, Witte Donderdag, te zien is. De vijfde editie van The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland en Jong Katholiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
The Passion 2015: Jim de Groot, Van Koningsbrugge
Sluiten