Job Halkes
Job Halkes Entertainment 1 feb 2015 / 13:48 uur

Rotterdams filmfestival trekt meer liefhebbers

Het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) kijkt met tevreden terug op de editie van 2015. Ruim 302.000 filmliefhebbers bezochten het festival de afgelopen elf dagen. Dat is 15.000 meer dan in 2014.

Volgens de organisatie werden er in totaal 202 speelfilms vertoond, waarvan er 47 voor het eerst op het witte doek waren te zien. Verder waren er nog 233 korte en middellange films te zien. Zo’n 2.000 mensen uit de internationale filmindustrie deden Rotterdam aan om een kijkje te nemen op het IFFR en zaken te doen.

Voor directeur Rutger Wolfson was het helemaal een bijzondere editie. Na acht jaar directeur te zijn geweest legt hij zijn functie neer. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. Wel zijn de data voor 2016 bekendgemaakt. Het IFFR zal plaatsvinden van 27 januari tot en met 7 februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdams filmfestival trekt meer liefhebbers
Sluiten