Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 10 feb 2015 / 14:32 uur

Recordstart Breaking Bad-opvolger #BetterCallSaul

Naar de eerste aflevering van de nieuwe tv-serie Better Call Saul hebben in de Verenigde Staten zondag maar liefst 6,9 miljoen mensen gekeken. De spin-off van Breaking Bad heeft daarmee het record van de best bekeken eerste aflevering van een serie ooit verbroken.

LEES OOK: Spin-off Breaking ‘Bad meteen in Nederland

Hoewel de serie maandag ook al in Nederland werd uitgezonden, zijn onze kijkcijfers niet bekend. In Europa wordt Better Call Saul namelijk door Netflix uitgezonden en zij maken over het algemeen niet bekend hoeveel mensen er naar een bepaalde serie kijken. In Amerika is de serie niet te zien op een betaalkanaal á la Netflix, maar op een gewone kabelzender, namelijk AMC.

LEES OOK: Kijkcijferrecord voor laatste aflevering Breaking Bad

Overigens is het recordkijkcijfer van Better Call Saul niet verrassend te noemen. De serie werd op AMC ingeleid door de populaire horrorreeks The Walking Dead, dat na een pauze van een paar weken de afleveringen weer hervatte. Daar keken 15,6 miljoen mensen naar. Ook die serie was de avond erop al in Nederland te zien, en wel op Fox. Daar keken er met 156.000 ’ietsje’ minder mensen, hoewel het wel voor een verdrievoudiging van het aantal mensen dat normaal om 22.00 uur naar Fox kijkt zorgde.

‘It’s all good man’

De tweede aflevering van Better Call Saul is in Nederland vanaf vandaag al te zien bij Netflix. Dinsdag is vanaf dat vandaag ook de vaste dat van de serie over het leven van advocaat Saul Goodman. Dat Netflix geheel tegen hun eigen gewoonte in met wekelijks een aflevering komt en niet zoals gebruikelijk wacht tot het hele seizoen beschikbaar is en het er dan in zijn geheel op zet, heeft te maken met de verwachte populariteit van de serie. Kijkers ’hoeven’ nu dus niet illegaal te downloaden om de serie te kunnen zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordstart Breaking Bad-opvolger #BetterCallSaul
Sluiten