Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 20 feb 2015

Philippe Geubels: ‘Ik praat helemaal niet traag’

Bij de Belgische cabaretier Philippe Geubels (34) lijkt alles in slowmotion te draaien, behalve de afdeling in zijn hersenen waar droogkomische opmerkingen vandaan komen.

Oneliners

De ex-diepvriesmedewerker van de Colruyt-supermarkt in Kontich is in Nederland vooral bekend van zijn nasaal en traag uitgesproken oneliners in de Vlaamse editie van De Slimste Mens, die tot ons komen via De TV Draait Door. Vanaf zondag gaat dat veranderen, want dan wordt de eerste aflevering van zijn eerste programma op de Nederlandse tv uitgezonden.

Uitzonderlijk vervoer

In Uitzonderlijk Vervoer rijdt hij Nederlandse cabaretiers zoals Jandino Asporaat en Jochem Myjer naar optredens en praat hij onderweg met hen over het vak en andere zaken. "Het vak is wat we gemeen hebben. Je begint natuurlijk al snel te praten over dingen die je gemeen hebt.”

Onderweg

"Een groot deel van het leven van een cabaretier bestaat uit onderweg zijn. En in de auto praat het makkelijk”, verklaart Geubels de setting van het programma. "Dat komt omdat je ergens naartoe aan het gaan bent. Dat is anders dan in een zetel tegenover elkaar gaan zitten en een gesprek op gang proberen te trekken. Zoals wij nu doen, ja. Dit vind ik ongemakkelijk, haha. Gelukkig heb jij nog wat vragen.”

Supermarkt

Over zijn leven voordat hij bekende Vlaming werd zegt hij: "Ik vond het helemaal niet vervelend om in de supermarkt te werken. Maar ik verveelde mij te pletter. Een theaterbureau had wat comedians in stal en ik mocht twee avonden iets komen proberen. De eerste keer was dat verschrikkelijk. Ik had iets voorbereid in de stijl van Hans Teeuwen, maar dat past totaal niet bij mij. De tweede keer ging het eigenlijk heel goed, want toen stelde ik me gewoon voor en vertelde ik iets over mijn leven en daar moesten de mensen veel harder om lachen. Het is niet zo dat ik nu per se ongelooflijk veel gelukkiger ben dan vroeger of zo. Nee. Maar ik mis er ook niets aan. Of nou ja, ik had toen minder stress. Maar stress houdt het ook interessant."

Anderhalve voet

Het is traditioneel lastig voor Vlaamse cabaretiers om voet aan de grond te krijgen in Nederland. Geubels staat echter al met anderhalve voet op Nederlands grondgebied. "Theaterdirecteuren hier zeggen dat wat ik doe eens iets anders is, iets exotisch." Droogjes: "Ik doe mijn best om de shows grappig te maken, dat zal ook meespelen. En de manier waarop ik spreek is anders dan jullie in Nederland gewend zijn. Ik vind trouwens zelf helemaal niet dat ik traag praat."

Uitzonderlijk Vervoer, vanaf zondag, 22.30 uur, NPO 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Philippe Geubels: ‘Ik praat helemaal niet traag’
Sluiten