Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 12 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

Metropanel: Fifty Shades beter dan verwacht

Recensenten kunnen wel wat vinden, maar wat vindt de bioscoopganger zelf van Fifty Shades of Grey? Metro vormde een panel.

110.000 mensen, eh dames, kochten in de voorverkoop al een ticket voor het erotische filmdrama Fifty Shades of Grey. Deskundigen hadden hun vooraf al in azijn gedoopt, dus Metro vroeg zich af: wat vindt de kijker er zelf eigenlijk van? Faat (24) uit Rotterdam, Michelle (28) uit Heinenoord, Mandy (27) uit Zoetermeer en Monique (25) uit Den Haag gingen voor deze krant Pathé De Kuip in Rotterdam in voor het oordeel.

Het boek…

Faat: Veroverend, ik werd erin gezogen en kon het niet meer laten liggen.

Michelle: Het smaakte vooral naar meer, dus ben ik na deel 3 maar weer in 1 begonnen. Voor mij is het een soort Bijbel, haha.

Mandy: Ik had ze alle drie in vier dagen tijd uit en werd boos als mijn vriend vroeg of het boek even wilde wegleggen.

Monique: Ik moest er even inkomen, legde het steeds opzij… en pakte het toch telkens terug. En dat terwijl ik geen echte lezer ben, maar het boek bleef me aantrekken.

De film…

Monique: Vaak vind ik een film slechter dan een boek, maar Fifty Shades is veel beter dan ik had verwacht. Ik zou eerst niet gaan, maar ben blij dat ik hem gezien heb. Nu zeg ik: voor wie het nog niet kent, lees de boeken en ga dan naar de film.

Mandy: Ik was bang dat hij zou tegenvallen, maar ik ga volgende week weer! Ik kan nu al niet wachten op deel twee.

Michelle: Er werd veel gespeculeerd, de trailer is flauw, maar ik ben aangenaam verrast nu ik hem zelf heb gezien. Ik vind Fifty Shades goed!

Faat: De interactie tussen Christian Grey en Anastasia vind ik sterk, dat is magische chemie. Ik kreeg er kippenvel van. Maar… beter dan in je eigen fantasie wordt het niet.

Lees ook: Metro’s recensie over Fifty Shades of Grey.

Wat meeviel…

Faat: De humor en dat het zakelijke toch intiem werd. Heel intiem en intens zelfs. En de titelsong, Earned It, prachtig!

Michelle: Toch wel het verfilmen van de eh… seksuele handelingen. Ik had gehoord dat je na veertig minuten pas een tepel zou zien, maar ik had minder verwacht dan ik nu zag.

Mandy: Ik verwachtte dat de film nog preutser zou zijn, want ik las dat er veel uitgelaten zou worden.

Monique: De hele film viel me mee! Ik vond het eerst jammer dat er een film van zou worden gemaakt en verwachtte dat ik naar iets heel slechts zou gaan kijken.

Wat tegenviel…

Monique: Ik miste wat stukjes uit het boek en Grey vond ik maar één keer lekker. Verder kon hij er wel mee door.

Mandy: Bij sommige shots was Grey niet mooi gefilmd en had hij een heel groot hoofd.

Michelle: Ik hoopte dat ik door het uiterlijk van de acteur, Jamie Dornan, heen kon prikken. Hij is niet mijn type namelijk, maar helaas lukte het niet.

Faat: Bepaalde haargroei, bij beiden.

Film of boek?

Faat: Toch de film, voor dit deel dan. De fantasie is anders, maar toch intenser.

Michelle: Het boek, punt. Maar de film moet je niet missen.

Mandy: Het boek, dat gaat wat dieper.

Monique: Het boek, maar de film moet je ook gaan zien.

Cijfer?

Faat: 8.

Michelle: 8.

Mandy: 9.

Monique: 9.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.