Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 1 feb 2015 / 13:00 uur

Jan Smit: Valentijnsdag stelt niks meer voor

In de aanloop naar Valentijnsdag komt Jan Smit met Recht uit mijn hart, een verzamelalbum vol liedjes over de liefde. Wat heeft de zanger (29) zelf eigenlijk met liefdesdag 14 februari?

Jan, wat weet je nog van je eerste Valentijnskaartje?
Dat is wel grappig, want ik was natuurlijk al vroeg bekend, en kreeg toen ik dus 10, 11 jaar was honderden kaartjes en brieven binnen. Ik heb ze allemaal gelezen, want die ook jong vond ik al die aandacht van meisjes natuurlijk hartstikke leuk!

Komen ze nu je getrouwd bent en drie kinderen hebt nog steeds met honderden tegelijk door de brievenbus?
Ik moet eerlijk bekennen: dat neemt af. Dat is ook wel begrijpelijk, want de fans weten dat ik getrouwd ben. Er zijn dus geen stille aanbidsters meer zoals die er op de basisschool wel waren. Jammer? Welnee, ik ben er toch niet naar op zoek.

Ga je dan wel iets bijzonders doen voor je vrouw Liza?
Ik denk het niet. Valentijnsdag is eigenlijk een gewone dag als alle andere geworden. Maar het is ook niet zo dat ik er geen waarde aan hecht want ik heb Liza jaren geleden wel op deze dag ten huwelijk gevraagd.

Dan iets anders: volgend jaar zit je 20 jaar in het vak. Weet je al hoe je dat gaat aanpakken?
Ja, op 21 juni 1996 ben ik begonnen, dus daar willen we wel goed bij stilstaan in 2016. We zijn nu druk aan het overleggen wat we kunnen doen, want ik wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Vier jaar geleden stond ik vijf keer in Ahoy voor 65 duizend mensen, dus dat moeten we overtreffen. Ja, want als je iets te vieren hebt dan moet je groots uitpakken!

Ter gelegenheid van Recht uit Mijn Hart heeft Jan op 11 februari een exclusieve showcase. Kijk voor informatie op jansmit.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jan Smit: Valentijnsdag stelt niks meer voor
Sluiten