Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 18 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Dreamgirls drie maanden lang(er) in DeLaMar

De musical Dreamgirls wordt verlengd en is strak drie maanden lang exclusief in het DeLaMar Theater in Amsterdam te zien. Stage Entertainment Nederland programmeert de hitmachine in mei, juni en juli vlakbij het Leidseplein.

Lees ook: Metro’s recensie over Dreamgirls.

Dreamgirls is momenteel bezig aan een vijf maanden durende tournee door het hele land. ,,Dit is één van de eerste voorbeelden van de mogelijkheden die de fusie van Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment biedt. Goedlopende shows die een vervolg kunnen krijgen in een vast theater”, zegt Albert Verlinde, de nieuwe algemeen directeur Stage Entertainment Nederland.

Dreamettes

Dreamgirls vertelt het verhaal van The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld in de jaren ‘60. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid.

Lees ook: Hoofdrol voor Carolina Dijkhuizen.

De bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten. Het verhaal is geïnspireerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. De Dreamgirls zijn Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen (verving Pearl Jozefzoon) en Aïcha Gill. De mannelijke hoofdrollen worden gespeeld door Edwin Jonker, David Goncalves en Clayton Peroti.

Beyoncé

De musical werd in 2006 verfilmd en heeft dit verhaal bij een groot publiek bekendgemaakt met in de hoofdrollen Beyoncé, Jennifer Hudson en Eddy Murphy. Bekende songs uit de musical zijn ‘Dreamgirls’, ‘One Night Only’ en ‘I am Telling You I am not going’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dreamgirls drie maanden lang(er) in DeLaMar
Sluiten