Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 17 feb 2015 / 09:30 uur

‘Dave Roelvink is een lieve gozer’

Dries (56) en Dave Roelvink (20) zien er uit om door een ringetje te halen. Ieder een vers gestreken overhemd om het afgetrainde lijf en een gezond kleurtje. Toch zit Dries niet helemaal op zijn gemak op deze maandochtend in de lobby van een Amsterdams hotel in de buurt van het Museumplein. "Normaalgesproken ben ik rond deze tijd in de sportschool bezig", zegt hij.

Autistisch

Iedereen die vorig jaar de aflevering van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw heeft gezien waarin Dries Roelvink tijdelijk samenwoont met verslaggeefster Mylène de la Haye, weet dat de terloopsheid van deze opmerking slechts schijn is. Roelvink senior wordt ontrustig wanneer zijn vaste rituelen moeten wijken. De volkszanger krijgt elke ochtend op dezelfde tijd koffie op bed in een rode beker en in zijn vaste restaurants zit hij altijd aan hetzelfde tafeltje. "Hij is soms een beetje autistisch", zegt zijn zoon.

Realitysoap

Dries en Dave zijn vanaf dinsdag te zien in de nieuwe realitysoap De Roelvinkjes, waarin behalve Dries, diens vrouw Honaria en Dave, ook jongste zoon Donny (17) en ex-vrouw Luciënne – de moeder van Dave en Donny – prominente rollen spelen. Dries vertelt dat hij eerder aanbiedingen heeft gehad om een opvolger van zijn vorige realitysoap Ik Ben Dries (eerst bij AT5, later bij SBS6) te maken, maar dat hij de laatste keer dat hij gevraagd werd pas een goede reden had om toe te happen. En die goede reden zit naast hem.

Seksuele handelingen

"We mogen er niets over zeggen, want het onderzoek loopt nog", zegt Dave over de zaak die vorig jaar zomer aan het licht kwam nadat hij was gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een sieradenroof. Daarna werd aangifte tegen hem gedaan vanwege het stiekem filmen in huis van een meisje. Op internet circuleerde een video waarop te zien is dat zij seksuele handelingen bij hem verricht. "We weten waarschijnlijk evenveel als jij", aldus zijn vader. "Dave zat niet echt in een lekkere periode. Ik dacht: misschien dat de camera hem stimuleert om dingen aan te pakken, om alles wat hij een keer van plan was daadwerkelijk te gaan doen."

Lees ook: Dave Roelvink gaat excuses aanbieden voor seksfilmpje

Dave vertelt dat het scenario waar zijn vader op hoopte aardig vorm begint te krijgen. "Dankzij de soap zijn het acteren en dj’en in een stroomversnelling geraakt. Alles moest snel worden ingepland vanwege de korte opnametijd. Dan moet je wel." Over zijn leven voor de omslag: "Het bestond alleen maar uit uitgaan en feesten. Natuurlijk mag je een feestje vieren wanneer je twintig bent en op drie minuten lopen van het Leidseplein woont, maar de balans was zoek."

Vergooid

Dries herkent zichzelf in zijn zoon. "Toen ik 20 was ging ik ook teveel uit. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn toekomst als profvoetballer (Roelvink speelde bij de voormalige eredivisieclub FC Amsterdam) daarmee vergooid heb. Trainers zagen mijn auto om 3 uur ‘s nachts staan en stopten een papiertje onder de ruitenwisser waarop stond: morgen zit je op de bank. Dave heeft veel mogelijkheden, maar dan moet hij wel fit zijn.

Oude kaas

Er wordt een pistoletje met oude kaas neergezet voor Dries. "Dave en ik hadden tot de bewuste nacht en de nasleep ervan alleen maar lol gehad in het leven. Nu hebben we opeens zorgen en is onze band anders geworden. Hij heeft gevoeld dat hij steun krijgt." Dave: "Als het alleen maar rozengeur en maneschijn is, is het makkelijk om te zeggen dat je er voor iemand bent. Maar als je aan de schandpaal wordt genageld en de mensen om je heen zijn er dan nog steeds voor je, dan weet je wat je aan ze hebt."

Lieve gozer

"We hopen dat Nederland hem een beetje leert kennen zoals wij hem kennen", aldus Dries. "Hij is geen crimineel. Hij is geen terrorist. Hij is een lieve gozer die dingen doet die een jongen van 20 doet. Dankzij zijn body en oogopslag komt het hem allemaal een beetje aanwaaien. Dat maakt hem laks. Als hij net zo zou leven en trainen als ik, zou er nog meer uitkomen." Dave: "Dat besef is er nu. We gaan ermee aan de slag."

De Roelvinkjes, vanaf dinsdagavond elke week om 20.30 uur op RTL5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dave Roelvink is een lieve gozer’
Sluiten