Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 12 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

Alááááf: Metro beoordeelt carnavalskrakers 2015

Voor het gros der Nederlanders bestaat de carnavalshit al jaren niet meer. Zuiderlingen lallen er echter nog op los. Metro beoordeelt vijf ‘hits’ van dit jaar (in totaal zijn er 120 nummers opgenomen).

Twee Metroverslaggevers zetten de koptelefoons op om coupletjes, refreintjes en carnavalsteksten aan te horen.

Stuiterende Brabo

Robyn van Gorsel, Brabantse feestganger. Viert carnaval sinds ze kon kruipen. Motto: ‘Ik zit te stuiteren op mijn redactiestoel en kan niet wachten tot het vrijdag is.’ Favoriete carnavalshit: Snollebollekes – Vrouwkes
Erik Jonk, nuchtere Noord-Hollander. Viert kermis, maar niet in de zweefmolen. Motto: ‘Mijn glas vol? Prima, als ik maar niets geks aan moet trekken om het op te mogen drinken’. Favoriete carnavalshit: André van Duin – Paard In De Gang.

Lees ook: Gunstig carnavalsweer verwacht.

Wakker Met Een Biertje

Lamme Frans

Erik: Prachtige pruik, bar slechte zanger. Maar wát een kraker. Prima proza ook: ‘Als ik naar de kroeg ga, zo’n zeven keer per week’ en ‘Ik loop de hele dag te zingen en te zuipen’. Slim gedaan op Wakker Met Een Wijsje van Kinderen voor Kinderen, inclusief kinderkoortje! Cijfer: 9. Wat jij, Brabantse Techno-Tina?

Robyn: Dit wordt dé carnavalshit, geloof mij maar. Hij scoorde al eens met Alles in Een! en ook dit jaar stelt hij me niet teleur. Blijven hangen doet het zeker, ik word in ieder geval elke ochtend wakker met het wijsje in mijn hoofd. Cijfer: 8.

Alaafrojack

Snollebollekes

Erik: Deze beste songtitel van het jaar van de nummer 11-dj van Reusel belooft meer dan het liedje brengt. Ook al met kinderkoortje (wél leuk), maar wittewelwittenie ofzo, dat verstaat deze Noord-Hollander natuurlijk niet. ‘Uit volle borsten’ versta ik dan weer wel, mijn God. Cijfer: 6.

Robyn: Gelukkig maar dat jij geen carnival viert, wittewelwittenie is echt Brabants. Het heeft een lekker catchy deuntje met een geweldige tekst, ik krijg spontaan zin om de kroeg in te gaan! De kindjes zijn schattig, maar dat voegt voor mij niets toe. Cijfer: 7

Brabo

Geen Stempel featuring Dùben

Erik: Typisch carnavalsliedje over en van een trotse Brabander en dat hij nog lang niet naar huis gaat. Saai, ik geef een 5. Da’s meer wat voor jou vrees ik, Robyn.

Robyn: Dat klinkt als een perfecte omschrijving van mij, inderdaad. De insteek is ook leuk, ik vind het nummer pijnlijk mislukt. Maar dat maakt na drie avonden carnavallen ook niet meer uit. Cijfer: 4

Sexy Als Ik Schrans

Fatclap

Robyn: Het is nogal boers, ja. Ik word er zelfs een beetje misselijk van. Na een avond vol polonaises voel ik me niet echt sexy als ik een kapsalon wegwerk. Ik geloof ook niet dat ik dit nummer luidkeels mee ga blèren in de kroeg. Cijfer: 2

Erik: Slappe invulling van het aanstekelijke Nielsonnummer. Fatclap heeft geen kont en stopt daarom alles maar in zijn mond. Tja, dan rijmt polonaise al snel op mayonaise. Als ik geen 32 bier op heb, geef ik dit niet meer dan een krappe 4.

Onno (Mag Ik Je Toyboy zijn?)

Alberto

Robyn: Vorig jaar was er in Maastricht ook een Onno Hoes Café, wist je dat? Ik vind het prachtig. Hier gaan mijn heupen automatisch van swingen en het refrein krijg ik na een keer luisteren ook niet meer uit mijn hoofd. Cijfer: 7

Erik: Ze zien er uit als die gasten van Y.M.C.A, Village People. Dus ik dacht… maar nee. Gaat in op het nieuws, da’s goed. En ‘Elke nicht van Heerenveen tot aan Maastricht’, dat kunnen we wel hebben toch? Een 7-.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.