Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 11 jan 2015

Ze zijn er weer: de Telefilms!

In het bijzijn van tout bekend Nederland gaat maandag in de Amsterdamse Pathé Arena de nieuwe lichting Telefilms feestelijk in première. Voor de 16e keer hebben Nederlandse filmmakers in samenwerking met de publieke omroep zes films gemaakt, waarvan er vanaf zaterdag 17 januari elke week eentje in z’n publiekspremière beleeft op NPO 3.

Sunny Side Up (BNN)

Thriller over een stel dat een weekend naar Ameland gaat, maar per ongeluk in een traditioneel feest belandt waar buitenstaanders niet welkom zijn. Als ze blijven lopen de spanningen snel op en is de laatste pont reeds vertrokken…

Undercover (KRO-NCRV)

Een misdaadfilm waarin een Turkse politieagente de sleutelrol krijgt toegewezen in een operatie om een Turkse drugsdealer te ontmaskeren. Tijdens de missie ontdekt ze geheimen over haar familie en waarom juist haar de rol van infiltrant werd toebedeeld.

Het mooiste wat er is (EO)

In dit liefdesverhaal krijgen Sam en Do na een relatie van vijf jaar een kindje. Door zijn komst staat hun hele leven plotseling op zijn kop en de vraag is: kan hun liefde overleven? Maarten Heijmans (Ramses) en Sallie Harmsen spelen de hoofdrollen.

Dames 4 (VARA)

Een komedie over een jonge vrouw die na het ontploffen van haar relatie elke avond bij haar ouders op de bank zit en daarom besluit een damesvoetbalteam op te zetten. Hoofdrollen voor Hannah van Lunteren, Jennifer Hoffman en Ryanne van Dorst.

Groenland (VPRO)

Een liefdesdrama waarin de dertiger Hugo Maes, een succesvolle fotograaf, een obsessieve liefde ontwikkelt voor de tien jaar jongere Iris. Wat volgt is een uitputtingsslag die Hugo’s leven ingrijpend beïnvloedt. Met Thomas Ryckewaert en Gaite Jansen.

Aanmodderfakker (AVROTROS)

De Telefilms sluiten af met Gouden Kalf-winnaar Aanmodderfakker, de tragikomedie met Gijs Naber als de 32-jarige student Thijs die maar wat door het leven sloft. Wanneer hij bij zijn zus de jonge, ambitieuze oppas ontmoet krijgt hij een andere kijk op het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ze zijn er weer: de Telefilms!
Sluiten