Alrik de Jong
Alrik de Jong Entertainment 20 jan 2015 / 16:35 uur

Voetbal International breekt met Derksen en Genee

Het tijdschrift Voetbal International (VI) verbreekt de samenwerking met het gelijknamige televisieprogramma met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Dat schrijft hoofdredacteur Tom van Hulsen in zijn column van de VI die woensdag verschijnt.

Reden van de breuk is de toenemende mate van kritiek op het weekblad, waar Johan Derksen in 2013 opstapte als hoofdredacteur. Ook is het weekblad de opmerkingen over bepaalde mensen binnen het voetbal beu.

Lees ook: Johan Derksen loopt boos weg tijdens tv-show

"De toon van het programma is erg veranderd. Niet alleen als er ongepaste kritiek wordt geleverd op ons eigen weekblad, maar ook als het gaat om opmerkingen aan het adres van onder anderen voetballers, trainers, scheidsrechters en bestuurders. Jarenlang konden die als satirisch worden bestempeld, maar dat is lang niet in alle gevallen nog vol te houden", schrijft Van Hulsen in zijn column.

Wat de exacte gevolgen zijn voor de tv-show Voetbal International is nog niet bekend.

Lees hier alles over Voetbal International

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetbal International breekt met Derksen en Genee
Sluiten