Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Van Eerd wil wel een Musical Award op de salontafel

Het Utrechtse Beatrix Theater is woensdagavond het decor voor de uitreiking van de veertiende Musical Awards. Metro sprak acteur Jon van Eerd over zijn nominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol in Moeder, Ik Wil Bij De Revue.

„Ik ben heel blij dat de Musical Awards in deze vorm weer terug zijn. Ik ben altijd een voorstander van het Awards Gala geweest, want ik vind dat we eigenlijk te weinig van dit soort evenementen in Nederland hebben. Het brengt een stukje glamour met zich mee, maar daarnaast is het ook goed voor het genre omdat je er een statement naar de buitenwereld mee maakt."

Bevestiging

„Waarom ik zou moeten winnen? Omdat zo’n prijs natuurlijk hartstikke mooi zou staan op de salontafel, haha! Nee, zonder gekheid; zo’n award is natuurlijk een bevestiging van dat wat je gemaakt hebt met zijn allen goed is."

„Ik ben heel blij met mijn nominatie. De afgelopen tijd was voor mij een rare periode omdat ik aan mijn knie geblesseerd was en er daardoor maandenlang uit ben geweest." ‘Van Eerds’ musical is voor woensdagavond 9 keer genomineerd. Billy Elliot heeft 10 nominaties op zak, De Kleine Blonde Dood 9 en Een Wintersprookje 8. Naast individuele prijzen, kiest de jury de beste grote en kleine musical en is er een publieksprijs.

Lees ook: Frits Sissing haalt Musical Awards terug naar de tv.

Het Musical Awards Gala wordt live uitgezonden op NPO 1 (21.25 uur). Frits Sissing presenteert het programma met uitreikingen en optredens (musicals die nu te zien zijn of komend seizoen in première gaan).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Eerd wil wel een Musical Award op de salontafel
Sluiten