G. Reinards
G. Reinards Entertainment 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Te koop: Privéjets Elvis Presley

Altijd al uw eigen privévliegtuig willen hebben van een bijzondere eigenaar? Dat kan! Twee privévliegtuigen van de Amerikaanse popster Elvis Presley worden geveild en brengen mogelijk tussen de 10 en 15 miljoen dollar (tussen de 8 en 12,5 miljoen euro) op. Het Californische veilinghuis Julian’s Auctions heeft dit vrijdag bekendgemaakt. Zowel de Lisa Marie als de Hound Dog II gaan onder de hamer tijdens een besloten veiling.

Gouden wasbak

Het interieur van het vliegtuig Lisa Marie is door Elvis zelf ontworpen. De privéjet is voorzien van een penthouse slaapkamer, een badkamer met een gouden wasbak, een vergaderruimte en een geluidsinstallatie met maar liefst vijftig speakers. Op het kielvlak van de jet staat het handelsmerk van Presley, TCB: Taking Care Of Business. De laatste vlucht van de Lisa Marie bracht zijn ex-vrouw Priscilla Presley naar zijn begrafenis.

Graceland

De vliegtuigen van The King of Rock and Roll waren de afgelopen dertig jaar te zien op zijn landgoed Graceland, maar zijn niet meer in staat te vliegen. Het contract tussen de huidige eigenaren en Graceland verloopt in april, dus gaan de jets onder de hamer.

De veiling opent vandaag en sluit op 2 februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Te koop: Privéjets Elvis Presley
Sluiten