Astrid Ottens
Astrid Ottens Entertainment 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Slechts 15 procent van de boeren is single

Televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw doet vermoeden dat boeren in Nederland niet zoveel geluk hebben in de liefde, maar uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Uit de berekeningen van het CBS blijkt namelijk dat slechts 15 procent van de Nederlandse boeren vrijgezel is.

Weinig singles

In 2013 was 15 procent van de Nederlandse boeren tussen de 20 tot 65 jaar vrijgezel. Bij de overige werkzame personen lag dat getal veel hoger: 25 procent. Volgens het CBS hebben boeren met grote bedrijven vaker een partner dan boeren met kleine bedrijven. De meeste boeren zonder partner zijn te vinden in de Noordoostpolder en zuidwesten van Friesland.

Bij de overige mensen met werk is 27 procent van de mannen alleenstaand, tegenover 25 procent van de vrouwen. "Hiermee zijn de boeren en boerinnen in ons land duidelijk minder vaak vrijgezel dan in de meeste andere beroepsgroepen", concludeert het bureau.

Lees ook: Boer Zoekt Vrouw trekt drie miljoen kijkers

Het CBS bracht deze cijfers vandaag naar buiten, omdat vanavond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw te zien is op televisie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slechts 15 procent van de boeren is single
Sluiten