Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 13 jan 2015 / 08:53 uur

RTL wint prijs voor maatschappelijk werk

RTL Nederland krijgt de Machiavelliprijs 2014. De jury vindt dat RTL ‘de afgelopen 25 jaar heeft bewezen vaak meer te zijn dan alleen een grote, commerciële omroep. In veel opzichten vernieuwend, gedurfd en vooral ook bindend’.

Armoede

De jury prijs de maatschappelijke programma’s van de zender: "RTL schuwt maatschappelijke verantwoordelijkheid niet met programma’s over schulden, armoede of obesitas. Daarmee heeft RTL op eigen wijze een verheffingstaak op zich genomen, herkenbaar en voor een breed publiek”. Het juryrapport concludeert dat “media de bindende rol van instituties, zoals kerken en verenigingen, hebben overgenomen. Het staat buiten kijf dat RTL daarin meer dan zijn partijtje heeft meegeblazen”.

Maxima

De prijs gaat jaarlijks naar een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. De uitreiking is woensdag 11 februari. De Stichting Machiavelli reikt de prijs dan voor de 26e keer uit. Eerder wonnen onder meer Eberhard van der Laan, Bauke Vaatstra en Maxima de prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
RTL wint prijs voor maatschappelijk werk
Sluiten