Jeroen Welling
Jeroen Welling Entertainment 8 jan 2015 / 08:45 uur

Robert Downey Jr. wint Favoriete acteur

Robert Downey, Jr. heeft woensdagavond in Los Angeles voor de vierde maal op rij de People’s Choice Award voor Favoriete filmacteur gewonnen. Daarvoor moest hij niet de minste collega’s verslaan: ook Brad Pitt, Channing Tatum, High Jackman en Mark Wahlberg waren genomineerd.

De Iron Man-acteur won ook de prijs voor Favoriete dramafilm-acteur. Eerder werd al bekend dat Adam Sandler de Favoriete comedyfilm-acteur van de lezers van het blad People is. Bij de vrouwen vielen Jennifer Lawrence (Favoriete filmactrice en actiefilm-actrice), Melissa McCarthy (Favoriete comedyfilm-actrice) en Chloë Grace Moretz (Favoriete dramafilm-actrice) in de prijzen.

Lees ook: Robert Downey Jr.: “Het Iron Man-pak is een marteling”

Shailene Woodly, die met vier stuks het grootste aantal nominaties onder de filmsterren had, kon één prijs verzilveren. Zij vormt het Favoriete filmduo met Theo James in de film Divergent. Die film won ook in de categorie Favoriete actiefim. De film The Fault In Our Stars, waarin Woodly de hoofdrol speelt, werd de Favoriete Dramafilm. De Favoriete film was Maleficent, de Favoriete comedyfilm 22 Jump Street en de Favoriete spannende film Gone Girl. Hoofdrolspeler Ben Affleck uit die film werd geprezen om zijn humanitaire werk.

Sam Smith

Grote verliezer van de avond was Sam Smith. De zanger maakte kans op de meeste prijzen van alle beroemdheden, maar wist geen één van zijn vier nominaties te verzilveren. Ed Sheeran won in plaats van hem in de categorieën Favoriete mannelijke artiest en Favoriete album. Als Favoriete doorgebroken artiest werd de band 5 Seconds Of Summer gekozen en Taylor Swift’s Shake It Off bleek populairder dan Sam Smith’s Stay With Me.

In de televisiecategorieën vielen onder anderen Kaley Cuoco-Sweeting (Favoriete comedyserie-actrice), Ellen Pompea (Favoriete dramaserie-actrice) en Patrick Dempsey (Favoriete dramaserie-acteur) in de prijzen. Als favoriete series werden onder meer gekozen The Big Bang Theory (comedy), Grey’s Anatomy (drama) en Castle (misdaad).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Robert Downey Jr. wint Favoriete acteur
Sluiten