Alex Ringeling
Alex Ringeling Entertainment 12 jan 2015 / 15:05 uur

Ratelband met vriendin naar ebolagebied

Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband (65) is maandagochtend samen met zijn 45-jarige vriendin Gitta de Wit vertrokken naar de West-Afrikaanse republiek Guinee. Het stel is afgereisd om er te helpen in de strijd tegen ebola, zo valt te lezen op de Facebookpagina van hun in december opgerichte stichting Stop Ebola. Het tweetal reist via Parijs naar de hoofdstad Conakry.

Lees ook: Vrijspraak voor Emile Ratelband

Visa

Gitta meldde vorige maand al dat Ratelband en zij naar de GGD geweest waren om inentingen te halen voor de reis en om zich te laten voorlichten over ziektes. De stichting ontving een week geleden een bedrag waarvan Emile en Gitta vier ebolapakken konden kopen, 5000 stukken zeep en vijftig thermometers. Ook kreeg het stel toen hun visa voor Guinee en Liberia.

Lees ook: Emile Ratelband laat huwelijksbootje varen

Altijd dom werk nodig

In het tijdschrift Weekend zei Ratelband op 29 januari weer te willen terugkeren naar Nederland. "Ik ga gewoon drie weken helpen waar ik kan. Of ik nu moet klaarstaan voor de patiënten of doktoren te helpen motiveren. Ik kan zuurkoolstamppot of oliebollen maken, noem het maar op. Er is altijd wel dom werk nodig, waar ik dan mijn bijdrage aan kan leveren," aldus de positiviteitsgoeroe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ratelband met vriendin naar ebolagebied
Sluiten