Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 16 jan 2015 / 08:32 uur

Over en uit voor The Black Crowes

De bekende Amerikaanse bluesrockband The Black Crowes bestaat niet meer. Oorzaak is zakelijke onenigheid tussen de broers Chris (zang) en Rich Robinson (gitaar en liedjesschrijver). "Ik hou van mijn broer en respecteer zijn talent, maar zijn eis dat ik mijn gelijke deel van de band moet opgeven en dat onze drummer en partner Steve Gorman zijn aandeel voor honderd procent moet opgeven is iets waar ik niet mee kan instemmen", aldus Rich.

Succes

The Black Crowes heeft 24 jaar bestaan en beleefde zijn hoogtij-jaren in de eerste helft van de jaren negentig. Van debuut ‘Shake Your Money Maker’ werden vijf miljoen exemplaren verkocht, mede dankzij bekendgeworden nummers als ‘Jealous Again’, ‘She Talks To Angels’ en ‘Hard To Handle’. Opvolger ‘The Southern Harmony And Musical Companion’ deed het ook goed, met hitjes als ‘Hotel Illness’ en – het bekendste nummer van The Black Crowes – ‘Remedy’. In 1993 sloot de band Pinkpop af. Het laatste album met nieuw werk is ‘Before The Frost…’ dat dateert van 2009.

Fans

"Ik kijk met veel respect en waardering terug op mijn tijd met The Black Crowes", vertelt Rich. Hij bedankt zijn fans en collega’s: "Er zijn zoveel mensen die ons hebben geholpen en gesteund."

Broer Chris richt zijn vizier op zijn andere band, Chris Robinson Brotherhood. Met die band begint hij zaterdag een tour.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Over en uit voor The Black Crowes
Sluiten