Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Entertainment 22 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ouders willen zoon opgraven via SBS-programma

De ouders van Leon Groeneweg uit Schiedam zijn wanhopig. In een ultieme poging de waarheid over de dood van hun zoon te achterhalen, willen ze zijn lichaam laten opgraven. Ze hopen dat ze via tv-zender SBS6 daar geld voor binnen kunnen halen. Dat meldt Algemeen Dagblad.

Verdachte omstandigheden

Leon kwam zes jaar geleden onder verdachte omstandigheden om het leven. Hij werd, na enkele dagen vermist te zijn geweest, dood gevonden in het Brielse Meer. Hij was pas 19 jaar. Zijn ouders willen de onderste steen boven krijgen en gaan daarom meedoen aan het programma ‘Geld maakt Gelukkig’. Daarin wordt 10.000 euro verdeeld onder drie kandidaten die een bijzondere bestemming hebben voor het geld.

In het programma worden deelnemers aan de tand gevoeld door voormalig sociaal advocaat Prem Radhakishun, terwijl budgetcoach Eef van Opdorp wijze raad geeft bij de gevoelige kwesties. Op deze manier kan het publiek makkelijker een keuze maken.

De ouders van Leon hebben het geld nodig, omdat ze op eigen kosten het stoffelijk overschot van Leon willen laten opgraven. Zo kan een onafhankelijk forensisch patholoog onderzoek doen naar de doodsoorzaak.

‘Noodlottig ongeval’

Volgens de politie is Leon omgekomen door een noodlottig ongeval, maar zijn ouders weigeren dat te geloven. Kort voor zijn vermissing was hij uit zijn vriendengroep gestapt omdat die steeds crimineler gedrag vertoonde. Leon werd door mensen uit die groep via internet met de dood bedreigd.

De ouders hopen dat ze toestemming krijgen het lichaam van de jongen op te graven, wanneer ze daar zelf de financiële middelen voor hebben.

De ouders van Leon zijn donderdagavond om 20:00 uur te zien in ‘Geld maakt Gelukkig’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders willen zoon opgraven via SBS-programma
Sluiten