Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 5 jan 2015 / 15:12 uur

Onterecht doodverklaard, net als Ricky Martin

Ricky Martin heeft laten weten dat hij nog leeft, na het hardnekkige gerucht in internationale media dat hij verongelukt zou zijn. Als bewijs postte hij twee vrolijke foto’s van zichzelf online. ‘Hello from heaven’ zette hij erbij. De Puertoricaanse zanger is niet de eerste die ten onrechte dood werd verklaard.

Jorge Zorreguieta

In november meldden twee Argentijnse kranten op hun website dat Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, was overleden. Nederlandse media meldden vervolgens dat Argentijnse media meldden dat Zorreguieta was overleden. Later blijkt dat Zorreguieta, die aan leukemie lijdt, niet dood is. De berichten worden in allerijl van de sites gehaald.

Johan Cruijff

Afgelopen zomer zorgde een bericht van de Volkskrant voor verwarring. Om een nieuwe site te testen, zette een van de technici daar een verzonnen bericht op. Zodoende zagen lezers de kop ‘Johan Cruijff overleden’ staan. Het leverde leuke tweets op, zoals deze van Bert de Ruiter: "Als ik in de krant sta, dan lig ik niet onder de zoden. Dat iss logischs" #Cruijff

Harry Piekema

In 2012 werd Harry Piekema, de ster uit de Albert Heijn-commercials doodverklaard op Twitter. Piekema, die vorige maand afscheid nam van de Zaanse supermarktketen, viel ten prooi aan een ‘grapjas’ die de tekst ‘Met ontsteltenis hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Harry Piekema’ twitterde. ‘Het is flauwekul, echt lariekoek’ liet Harry’s manager aan De Telegraaf weten.

Miley Cyrus

‘Shocking! Miley dood gevonden in Los Angeles’, luidde de kop bij een foto die in juli op Facebook circuleerde. Te zien was een bewusteloze Miley Cyrus naast een verzameling lege pillendoosjes. Facebookers die op de bijgevoegde link klikten, werden naar een enquete doorgestuurd. De popster vond de ‘hoax’ die ontstond naar verluidt te grappig om actie tegen de bedenkers te ondernemen.

Jeroen van Koningsbrugge

Eind 2011 werd Jeroen van Koningsbrugge onterecht doodverklaard. Hij zou een fataal snowboardongeluk hebben gehad. De acteur en muzikant vond het best grappig. Eerst twitterde hij dat de berichten ‘lichtelijk overdreven’ waren. Daarna volgden de grappen, waaronder: ‘Ik was al organen aan ’t doneren, blijk ik gewoon nog te leven…’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onterecht doodverklaard, net als Ricky Martin
Sluiten