Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 19 jan 2015 / 14:15 uur

Nederlandse ex-presentator langer in Belgische cel

De voormalige tv-showmaster Frank Masmeijer komt nog steeds niet vrij. Hij zit al ruim drie maanden in voorarrest in België en een rechtbank in Antwerpen, de raadkamer, besloot maandag de voorlopige hechtenis te verlengen.

Coke

Dat maakte het parket in Antwerpen bekend. De Nederlandse ex-presentator van de NCRV wordt verdacht van de smokkel van 400 kilo cocaïne. Met de opbrengst van de drugs zou Masmeijer, die al jaren in België woont, forse schulden hebben willen aflossen. Zijn feestzaal in het Belgische Sint-Niklaas ging in 2013 failliet.

Voorarrest

De raadkamer moet zich maandelijks over het voorarrest van Masmeijer buigen. Een woordvoerder van het parket in Antwerpen benadrukt dat een verdachte gedurende het hele onderzoek en de vervolging voor de rechtbank aangehouden kan blijven. Hoe lang dit precies duurt hangt af van de omvang van het dossier, aldus de zegsman.

Masmeijer presenteerde in de jaren tachtig en negentig diverse programma’s op de Nederlandse televisie waaronder kijkcijferhit Dinges.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse ex-presentator langer in Belgische cel
Sluiten