Metro
Metro Entertainment 29 jan 2015 / 14:50 uur

Musical Van Gogh uitgesteld

De musical die producent Albert Verlinde zou gaan maken over schilder Vincent van Gogh, wordt uitgesteld. Het bedrijf van Verlinde heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De musical zou in het najaar in première gaan en langere tijd op een vaste plek in Brabant worden opgevoerd en daarna op tournee gaan naar het buitenland. Door de fusie van Albert Verlinde Entertainment met Stage Entertainment van Joop van den Ende is Brabant als locatie van de baan. De première, die in het najaar zou zijn, wordt uitgesteld.

Teleurstelling

De provincie is teleurgesteld. De musical moest het hoogtepunt worden van de internationale herdenking van het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh. „Het is een cultureel topevenement dat veel bezoekers naar Brabant zou trekken”, aldus een woordvoerster.

Volgens Albert Verlinde komt de musical er wel. „Maar het is verstandig om op dit moment pas op de plaats te maken totdat wij precies weten hoe wij alle extra kansen kunnen benutten die de fusie ons geeft."

Geld

De productie zou ongeveer 10 miljoen euro kosten. De provincie Noord-Brabant was bereid 3 miljoen euro te lenen aan de producent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Musical Van Gogh uitgesteld
Sluiten