Ruben Eg
Ruben Eg Entertainment 28 jan 2015 / 15:08 uur

Mark Ronson maakt 2 albums in 1 maand

Na enkele jaren van stilte, brengt Mark Ronson deze maand in korte tijd maar liefst twee nieuwe albums uit. Van de dj en muzikant, die beroemd werd als producer van Amy Winehouse, verscheen onlangs zijn vierde soloalbum Uptown Special. Deze week kwam daar de soundtrack van de speelfilm Mortdecai overheen.

De 39-jarige Ronson maakte de filmmuziek voor de comedy van Johnny Depp samen met componist Geoff Zanelli. „Het is geheel instrumentaal. Op twee nummers na, waarvan één met Miles Kane.” Ronson werkte daarnaast samen met muzikanten uit zijn vriendengroep. „Leden van de soulband de Dap-Kings en zangeres Rose Elinor Dougall doen mee. Maar ook het London Symphony Orchestra.”

Valerie

Met Amy Winehouse scoorde Ronson in 2007 een wereldhit met Valerie, een cover van de band The Zutons uit Liverpool. Hij produceerde daarnaast talloze albums en nummers, van Bruno Mars, Lily Allen en Q-Tip tot Rufus Wainwright en Kaiser Chiefs en Paul McCartney.

Mortdecai is echter de eerste soundtrack die Ronson maakt. Hele andere koek, erkent hij. „Je laat je voor de muziek inspireren door de karakters en het verhaal. Het moet passen bij een achtervolging, een vuurgevecht of een ander dramatisch moment. Mortdecai had veel actie- en liefdesscènes. Je zit daar wel heel erg aan gebonden. Maar anderzijds kun je in tegenstelling tot popliedjes wel veel meer met melodieën doen.”

Lees maandag in Metro meer over Mark Ronson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mark Ronson maakt 2 albums in 1 maand
Sluiten