Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Man gearresteerd om lekken nieuw Madonna album

De politie in Israël heeft een man gearresteerd voor het hacken van de computer van Madonna. De man zou demoversies van liedjes van haar nieuwe album ‘Rebel Heart’ online hebben gezet.

Privédetective

Het Israëlische tv-station Channel Two meldt dat de 39-jarige Israëliër woensdag werd gearresteerd na een grondig onderzoek waarbij ook privédetectives werden betrokken en de cybercrime-unit van Israël, Lahav 433. Die werkte nauw samen met onder meer de FBI.

Lees ook: Madonna woedend om lek nieuwe album

Talentenjacht

Volgens een verklaring van Lahav 433 brak de verdachte de afgelopen maanden in op computers van meerdere internationale artiesten. Hij stal nummers die nog niet waren uitgebracht en bood die online te koop aan.

Hoewel de autoriteiten de identiteit van de verdachte niet prijsgeven, schrijven Israëlische media dat de man bekend is als deelnemer van een populaire talentenjacht.

Demo’s

Madonna gaf in december reeds zes nieuwe nummers vrij om te downloaden, nadat een aantal van de gestolen demo-opnamen op internet verscheen. "Ik heb liever dat mijn fans de hele versies horen van mijn nieuwe nummers dan de flarden die nu op het internet zijn te vinden. Zie deze nummers maar als een vroeg kerstcadeau", zei Madonna vorige maand.

Lees ook: Madonna niet gephotoshopt in nieuwe Versace campagne

Op 14 februari komt Madonna’s single ‘Living For Love’ uit. Madonna treedt op 8 februari op tijdens de uitreiking van de Grammy’s. Op 9 maart volgt haar album ‘Rebel Heart’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man gearresteerd om lekken nieuw Madonna album
Sluiten