Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 8 jan 2015

Kijkers ergeren zich aan talkshow Eva Jinek

Eva Jinek vervangt sinds deze week met haar talkshow Jinek die van Jeroen Pauw op de late avond van NPO 1. Het avontuur moet twee maanden gaan duren, maar nu al ergeren kijkers zich groen en geel aan het programma en klagen daarover op twitter en andere social media.

De bank

De bank van Jinek is te groot, te laag en ongemakkelijk. Dat is althans het oordeel van de kijkers van het programma. De gasten zitten er oncomfortabel bij lijken zich geen houding te kunnen vinden op het zitmeubel. Ook de stoel van Eva zelf krijgt de nodige kritiek. Die zou te laag zijn.

Het been

In de eerste aflevering was hij nog in een broek gehuld en daardoor niet goed zichtbaar, maar in aflevering twee had Jinek een rokje aan en was daar opeens Het Been. Het been komt vooral in beeld als de presentatrice met haar onderdanen over elkaar geslagen zit en een aantal kijkers vindt dit pop-up-been maar storend.

Het taalgebruik

Eva heeft natuurlijk een tijdje verkering gehad met de sjiek sprekende ex-advocaat Bram Moskowicz, maar dat is nog nauwelijks hoorbaar in haar taalgebruik. In aflevering een kreeg de journaliste het namelijk voor elkaar om tweemaal het woord ’awkward’ te bezigen en dat is, volgens de recensent van de Volkskrant althans, scholierentaalgebruik.

De Pen

"Meisje, met die mooie benen zo verleidelijk over elkaar, zo ga je toch niet mensen interviewen met een ballpoint in je hand?" zo vroeg Tineke de Nooij zich af op haar Facebookpagina. En met de radiopresentatrice vielen ook vele twitteraars over de pen. In de tweede aflevering is hij dan ook verdwenen.

Het kladblok

Veel mensen spreken van een kladblok, maar de Metro-redactie ziet vooral een stapel papier op de schoot van de presentatrice liggen. Het is reden tot ergernis bij veel kijkers, maar wij nemen het hier toch op voor de blonde journaliste: bij gebrek aan een tafeltje, moet Jinek haar aantekeningen/geheugensteuntjes/draaiboek toch ergens laten?

De ergernissen lijken misschien onbelangrijk, maar toch zijn er bij de tweede aflevering dinsdag zo’n 100.000 kijkers afgehaakt ten opzichte van de tweede. Van 875.000 zakte het programma naar 774.000 mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers ergeren zich aan talkshow Eva Jinek
Sluiten