Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Entertainment 14 jan 2015

Kate en William hebben officieel Twitter-account

Kensington Palace, het thuis van de hertog en hertogin van Cambridge en prins Harry, heeft woensdagochtend een eerste tweet verstuurd. Binnen een uur had het account meer dan 6500 followers. Op moment van schrijven staat het aantal volgers op ruim 17.000. Dat meldt Mashable.

Wales

Kensington Palace is niet de enige in zijn soort. Zo zijn de prins van Wales en de hertogin van Cornwall te volgen via @clarencehouse. Hierop zijn updates, foto’s en video’s te vinden. Het account werd gestart in oktober 2010 en heeft 434.000 volgers. @clarencehouse heette @kensingtonpalace eerder woensdag welkom.

Een derde voorbeeld is @britishmonarchy. Vanaf dit account worden tweets verstuurd over de activiteiten in Buckingham Palace en activiteiten van de koninklijke familie. Dit account werd in april 2009 opgericht en heeft 913.000 volgers. Ook via dit account werd @kensingtonpalace welkom geheten. Vanaf dit account stuurt ook Queen Elizabeth tweets de wereld in. Zij startte daarmee in oktober 2014.

Nederland

Uiteraard mag ons eigen koninklijk huis in het lijstje niet ontbreken. Via het account @koninklijkhuis blijf je op de hoogte van activiteiten van leden van het Koninklijk Huis in en voor Nederland en over andere actuele gebeurtenissen. Het account werd in juni 2010 aangemaakt en heeft 148.000 volgers.

Ook het Koninklijk Huis van onze Zuiderburen houdt het volk via Twitter op de hoogte. Nadat Filip tot koning van Belgie werd gekroond kwam er al vrij snel een Twitter-account. Het account werd aangemaakt in september 2013. Op het moment van schrijven ligt het aantal volgers op iets minder dan 24.000. Een aantal waar @kensingtonpalace al binnen een dag voorbij lijkt te razen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kate en William hebben officieel Twitter-account
Sluiten