Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 10 jan 2015 / 20:05 uur

‘Geen scènes uit The Interview geschrapt’

Er zijn geen scènes uit de omstreden komedie The Interview geschrapt. Dat zeggen twee filmmonteurs die werkten aan de montage van de film over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een interview met CineMontage.

Volgens geruchten zou de film met Seth Rogen en James Franco zijn gecensureerd nadat bioscoopketens de prent niet wilden vertonen. Hackers hadden eerder dreigementen geuit tegen bioscopen die de film zouden vertonen, waarna Sony besloot de film niet uit te brengen. Ook de Nederlandse distributeur Universal haalde de titel aanvankelijk van de releaselijst.

Lees ook: The Interview krijgt dikke tien op IMDb

‘Geen censuur’

Om de ophef over de film iets te temperen zou onder meer de slotscène, waarin het gezicht van Kim Jong-un wegsmelt, zijn aangepast. Hoewel de filmmonteurs toegeven dat de sterfscène van Noord-Koreaanse leider inderdaad is gewijzigd, was er volgens hen geen sprake van censuur. "Er is absoluut geen sprake geweest van censuur in de montage. We wisten dat er altijd controverse zou zijn over de film. Maar er is ons nooit gezegd dat we iets moest worden afgezwakt, er een grap uitgeknipt moest worden of dat iets te beledigend was."

Sony bracht The Interview uiteindelijk toch uit, eerst op internet en vanaf eerste kerstdag was de film ook in Amerikaanse bioscopen te zien. The Interview is waarschijnlijk vanaf 29 januari ook in Nederland te zien, maar dat is nog niet officieel bevestigd door Universal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Geen scènes uit The Interview geschrapt’
Sluiten