Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 28 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Festival ZAND Almere strikt na Guus ook Anouk

Guus Meeuwis is in Almere oud en vertrouwd, maar Anouk en Kensington zijn komende zomer nieuwe gezichten op het festival ZAND.

Eindelijk, zullen ze in Almere denken. Eindelijk betreedt Anouk op 22 augustus het poppodium van festival ZAND op het Almeerder strand. Tijdens de eerste zeven edities lukte het niet om de rockdame naar Flevoland te halen. Voor de achtste editie wel, zo maakt de organisatie vandaag officieel bekend.

Verfrissend

,,De wens voor Anouk is er natuurlijk al lang", zegt Machiel Hofman namens die organisatie. ,,ZAND wil elk jaar iets verfrissends en dan wil je Anouk een keer op het affiche." Ook Kensington en Guus Meeuwis worden vandaag gepresenteerd. Kensington, inmiddels uitgegroeid tot Ziggo Domebespeler, was net als Anouk niet eerder in Almere.

Lees ook: ZAND 2013, Nederpopsterren boeken en hup, volle bak.

Hofman: ,,ZAND loopt niet voorop als het om nieuwe namen gaat, daar zijn andere festivals voor. We programmeren hier vooral bands die breed geaccepteerd zijn door een groot publiek. Nou, dat kunnen we met Kensington wel zeggen."

Verwachten

Guus Meeuwis is een ander geval. Hij komt naar ZAND als hij kan en miste tot nu toe maar één editie. ,,Misschien is dat gek in festivalland", legt Hofman uit, ,,maar onze bezoekers (gemiddeld 25.000 per jaar, red.) verwachten Guus eigenlijk gewoon. Hij komt graag naar ZAND en wij boeken hem graag. De relatie met Meeuwis is bijzonder."

Voor de tweede keer zal op ZAND het podium op het water te vinden zijn. Tijdens de eerste edities stond de bühne op het strand. Bij stralend mooi weer werpen de festivalgangers hun badhanddoek uit en gaan zij breeduit liggen. Met de mensenmassa in de ‘breedte’ is er meer ruimte en zijn de zichtlijnen optimaal.

Verklappen

De presentatie is in augustus weer in handen van Lieke van Lexmond en Jeroen van Koningsbrugge. Wie er naast Anouk, Kensington en Guus Meeuwis zullen aantreden, gaat Van Lexmond niet zeggen. ,,Maar ik durf wel te verklappen dat we dit jaar het beste programma hebben in acht jaar tijd." Van Koningsbrugge: ,,In ieder geval wordt ZAND weer een festival met veel variatie, zodat het voor iedereen leuk is."

Eén dag ZAND

Festival ZAND wordt dit jaar weer een festival van één dag. De afgelopen twee jaar waren er twee feestdagen in het zand. Organisator Machiel Hofman: ,,Vorig jaar waren er enorme regenbuien, de campinggasten op het strand dreven letterlijk hun tentje uit. Toen dachten we: waarom doen we dit eigenlijk? Totdat er een betere plek beschikbaar is, gaan we daarom terug naar één dag. Het laatste wat we willen is dat mensen ontevreden naar huis gaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.